Nova i inesperada polèmica amb les targetes de TMB

Alguns usuaris s’han trobat amb dificultats per poder accedir als abonaments desitjats

Una de les novetats que ha portat aquest 2020 són les noves ofertes i abonaments de la xarxa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La T-Casual i la T-Usual han arribat a la capital catalana, però obtenir-les no és tan fàcil com sembla.

La T-Usual, que ha substituït l’antiga T-10, és una de les més sol·licitades d’aquest any. Tot i això, alguns usuaris han assenyalat que trobar-la a les màquines de venda automàtica de TMB no resulta fàcil si ets un usuari inexpert. El principal problema és que la T-Usual no apareix al menú principal de la màquina, el que fa que en un principi s’arribi a pensar que no es troba disponible. La solució, però, és més senzilla del que sembla.

Com aconseguir la T-Usual

L’usuari que vulgui obtenir aquest títol de viatger freqüent haurà d’accedir a un segon menú. Al principal apareixen els viatges individuals, el bitllet a l’aeroport, els turístics, la T-Casual i la T-Dia. D’aquesta manera, per accedir a l’altre menú s’haurà de clicar a ‘Altres’, on es trobaran més varietats de bitllets com la T-Usual, juntament amb la T-Jove, la Targeta Rosa i la T-Grup.

Per la seva banda, si aquest títol es vol obtenir a les màquines de Renfe, la dificultat pot ser encara més gran. En aquest cas, la primera pàgina oferta un abonament mensual, que alguns poden confondre amb la T-Usual sense ser el cas. Així, seria a l’opció ‘Altres títols’ on es pot trobar l’abonament desitjat. Per últim, si es desitja obtenir el títol a Ferrocarrils de la Generalitat, el procés serà molt més senzill, ja que la T-Usual apareix a la pàgina principal.

Tot i ser difícil d’aconseguir a les màquines, els usuaris han pogut esbrinar la trampa i la T-Usual ha estat un èxit: les vendes s’han incrementat un 120% en relació amb els abonaments equiparables de fa un any. La T-Casual, per la seva banda, no ha aconseguit triomfar entre el públic barceloní i ha reduït les seves vendes en un 22%.

També et pot interessar...


Comentaris
Laura
Disculpeu, però jo i tots els que conec vam trobar la tarjetes que voliem a la primera. La gent sabia que es feia un canvi de tarifes, i de noms, aixi que era d'esperar que pogués canviar la disposició en el menú de l'aplicació al comprar-la. Em sembla que aquest article busca "polèmica" sense cap sentit.

envia el comentari