Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els cotxes de Cabify marxaran de la Diagonal

Nova vaga de transport a Barcelona just després de les restriccions a molts cotxes

L'associació Élite Taxis, encapçalada per 'Tito' Álvarez, busca una mobilització completa dels taxistes durant el Mobile World Congress

El Mobile World Congress (MWC) arribarà entre el 24 i 27 de febrer a Barcelona, i l’associació de taxistes Élite Taxi ja el té com a pròxim objectiu. Segons han anunciat a través d’un comunicat, els taxistes estarien plantejant-se convocar una vaga durant els dies que duri l’exposició.

El motiu, apunten, és que les normes aprovades per la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per regular l’activitat de taxis i vehicles de lloguer amb conductor (VTC) no s’estan complint. Així, els conductors busquen «proposar mesures de pressió» perquè finalment les respectin.

Aquesta vaga, a diferència de la convocada el gener de 2019 o l’agost de 2018, fa una crida tant a associacions com radioemissores de taxis barcelonines. 

El retorn de 'Tito'

Per la seva banda, Tito Álvarez torna al capdavant d’Élite Taxi després de la seva dimissió, que va comportar una guerra interna entre els taxistes de la capital catalana. Així,  ha apuntat que el sector del taxi ha estat «molt pacient» amb la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona però ha manifestat que «gairebé cap norma s'està aplicant». «Ha arribat l'hora de proposar mobilitzacions a tots els agents del sector posant com a horitzó el Mobile», ha declarat.

Des de l’associació demanen assegurar que els VTC presentin el preu a l’interior del vehicle. A més,  també exigeixen que s’impedeixi la geolocalització de Cabify.  Sobre aquest tipus de transport, critiquen que hi ha molt poca vigilància per controlar els seus serveis, sobretot a zones específiques com l’aeroport del Prat o les zones urbanes.

Guerra interna en el sector

La mobilització, però, no és seguida per tothom. Si bé l’associació Élite promet prescindir dels seus serveis durant els dies de febrer, altres sindicats no estan completament segurs si aquesta és la resposta correcta.

És el cas de l’històric Sindicat del Taxi de Catalunya, que ha assenyalat que «en aquests moments es troba molt allunyat de la posició de protestar durant el Mobile i, molt menys, d’anar a la vaga». Així, afirmen, hi ha «altres mesures per pressionar les administracions» que s’encarreguin de l’intrusisme dels VTC.

La decisió final es comunicarà demà, en una reunió entre les principals associacions de taxistes. Tot i això, des del Sindicat del Taxi de Catalunya ja tenen clara la seva postura: «Tenim aquesta posició i la comunicarem demà a la reunió» ha comunicat el seu delegat en Barcelona, Jaime Sau. «Anirem fins al final perquè l’administració compleixi, però  no volem emprendre mesures que facin mal als ciutadans i la ciutat en general».

Les associacions contemplen els diners que perdrien durant la vaga

Altres fonts del sector han confirmat, també, que no seguiran la vaga convocada per Élite. Segons informen,  l’associació no té la «representativitat» per cridar a l’aturada de 10.000 llicències de taxis en uns dies tan assenyalats com el Mobile World Congress. Aquests dies representen uns dels més treballats pels taxistes, ja que la capital catalana s’omple de gent i són en aquells moments quan més augmenten els seus viatges.

Serà a la reunió de demà on s’anunciïn les decisions finals de cada associació, així com les accions que duran a prendre pels carrers de Barcelona  si finalment decideixen convocar la mobilització entre el 24 i el 27 de febrer.

També et pot interessar...