Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alberto álvarez, 'Tito'

La dimissió de 'Tito' Álvarez desencadena una guerra en el sector del taxi a Barcelona

Diversos treballadors del sector del taxi de Barcelona acusen l'exlíder d'Élite d'irregularitats en la gestió dels comptes de l'associació i de voler aprofitar-se econòmicament

Alberto álvarez, 'Tito'
El líder del moviment Élite, Alberto 'Tito' Álvarez, ha presentat la seva dimissió | Guillem RS

 

Una guerra interna en el sector del taxi ha esclatat. L'ara exlíder del taxi barcelonès i nacional, Alberto 'Tito' Álvarez, en declaracions a 'Crónica Global', lamenta la situació que està vivint: «Quan ho fas tot, tothom et dona el seu suport, però quan demanes alguna cosa a canvi, surten tota mena de personatges ressentits, dirigits des de fora i amb una voluntat destructiva», i és que la seva dimissió ha significat un punt d'inflexió en la lluita dels taxistes.

El detonant de la crisi és, pel que sembla, que Tito ha decidit marxar del capdavant d'Élite per muntar-se un projecte personal, segons apunta el mitjà esmentat. Tal com asseguren fonts del sector —que han preferit conservar el seu anonimat— l'exlíder de la causa taxista hauria signat una gestió «opaca» dels comptes bancaris de l'organització, amb l'objectiu de treure'n benefici. Així mateix, declaren que 'Tito' va acordar una quota per a la Plataforma Integral del Taxi  (PIT) i un 'crowdfunding' per a comprar-se una llicència. Sostenen, a més, que el jutge Elpidio Silva i el taxista «pretenen viure d'això» i «demanaran més diners a mesura que es recorri l'arxiu a instàncies judicials superiors».

Paral·lelament, no dubten que les mesures judicials contra Uber i Cabify a Barcelona s'«estavellaran»: «S'ha admès a tràmit però s'han rebutjat les mesures cautelars contra els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) perquè suposaven una milionada en lucre cessant».

Tito desmenteix les acusacions i assegura que prendrà mesures judicials 

En la seva defensa, Tito assenyala la inexistència de quotes i puntualitza que les queixes provenen d'«un petit grup de conductors que, a més, està dirigit des de fora». El conductor ha insistit que els comptes de l'associació són públics i critica que en poc més de dos anys l'han «atacat durament»,  fins i tot al seu fill «que pateix Asperger». Així, Tito reflexiona i opina que «busquen fer mal» i que és pràcticament «impossible parlar amb qui no vol», en referència al diàleg entre taxistes. Finalment, ha declarat a 'Crónica Global' que possiblement es querellarà per injúries i calumnies. 

També et pot interessar...