Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei Gaspar saludant damunt la seva carrossa durant la cavalcada a Tarragona el 5 de gener del 2017

Tres 'reines magues' desfilaran en la cavalcada d'un municipi de l'Urgell

Actualment l'Ajuntament de Belianes també està format només per dones

La cavalcada de Belianes (Urgell) estarà encapçalada enguany per tres reines magues.  L'organització va fer una crida entre els veïns per participar en la cavalcada del pròxim diumenge i només s'hi van presentar dones, fet que ha portat l'Ajuntament a adaptar la tradició a aquesta realitat, segons publica 'Segre' i ha confirmat a l'ACN l'alcaldessa, Carme Culleré.

Les tres reines d'Orient, acompanyades per patges reials que també seran dones,  desfilaran en una carrossa des d'on repartiran caramels i ho faran sense barbes, ja que el consistori ha descartat caracteritzar-les com a homes perquè, segons Culleré, «no tenia sentit», tractant-se de tres dones. Altres municipis lleidatans també han optat aquest any per introduir la presència de reines en les seves cavalcades.

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

Altres casos de participació de dones a la demarcació

És el cas de Lleida on una dona encarnarà el personatge del rei Gaspar, mentre a Albesa (Noguera) desfilaran tres reines magues i tres reis mags. Les tres reines magues, acompanyades per patges reials, arribaran a Belianes per la carretera de Bellpuig i es desplaçaran pel municipi en una carrossa des de la qual repartiran caramels durant la cavalcada. Sens dubte, serà un esdeveniment original que no deixarà indiferent a ningú.

Finalment, arribaran al pavelló on començaran a repartir els regals als petits i joves de la població. Cal recordar que  actualment l'Ajuntament de Belianes també està format només per dones, després que en les darreres eleccions municipals es presentés una sola candidatura íntegrament femenina. A finals dels anys vuitanta, tres dones ja van desfilar en la cavalcada de Belianes disfressades de Melcior, Gaspar i Baltasar però en aquella ocasió amb barbes postisses per ocultar el seu rostre.

També et poden interessar...