Una grua municipal s'emporta el cotxe on s'ha trobat un cadàver, al barri de Sants de Barcelona, el 23-6-17

Els ingressos que ha de tenir la teva família per entrar a Barcelona el 2020 sense etiqueta

Hauran d'acreditar ingressos inferiors a 8.000 euros anuals per persona

Les famílies amb pocs ingressos que necessitin el cotxe per treballar podran entrar a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona durant un any encara que tinguin un vehicle contaminant, és a dir, sense etiqueta de la DGT. Per poder fer-ho, les famílies hauran d’acreditar ingressos inferiors a 8.000 € anuals (per persona) i inscriure el vehicle a un registre metropolità, segons avança 'Betevé'. Les autoritzacions tindran validesa per a tot el 2020.

Vehicles que poden accedir a la ZBE

El pròxim 1 de gener de 2020 entrarà en vigor la normativa referent a la ZBE de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i els vehicles més contaminants no podran circular per la ciutat durant els dies laborals entre les set del matí i les vuit de la nit. Qui entri en aquesta zona sense l'etiqueta corresponent de la DGT haurà de pagar una multa de 100 euros i, a més, l'Ajuntament de Barcelona ha demanat a la DGT que es valori també la retirada de punts del permís de conduir.

Tanmateix, ERC va al·legar certs aspectes que hauria de tenir en compte l'ordenança que regula la ZBE i, entre ells, hi havia l'exempció social. Cal destacar que aquesta ordenança ha rebut un total de 1.815 al·legacions de les quals només el 45% han estat acceptades.

Així, ara s'ha actualitzat el llistat de vehicles que finalment podran accedir a la ZBE de «de forma esporàdica» sense etiqueta ambiental, entre els quals es troben els adaptats per a la venda o exposició, vehicles taller o laboratori, blindats, unitats mòbils, per a fires, formigoneres, grues d'arrossegament o aquells destinats a la senyalització del sòl o al rec asfàltic.

També et pot interessar...