Dues sanitàries posant dosis de vacuna contra la Covid-19

Dràstic gir d'Espanya: Adeu a una de les vacunes

El govern espanyol assegura que ja no s'administraran més vacunes AstraZeneca

El pla de vacunació avança ràpidament, i tal com afirma Pedro Sánchez, en pocs dies s'ha superat el 50% de ciutadans amb pauta completa.


El procés d'immunització va arrencar el 27 de desembre de 2020 i, des d'aleshores, el nombre de vacunats ha anat 'in crescendo' setmanalment. Durant aquests mesos, s'han aplicat quatre antídots arreu del país: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i la monodosi Janssen. Però ara, una d'aquestes marques desapareixerà del pla de vacunació a Espanya: Sanitat ha optat per evitar la vacuna d'AstraZeneca.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Espanya no distribuirà més dosis d'AstraZeneca

Segons explica Cadena SER, Espanya ja no distribuirà més dosis d'AstraZeneca. Tot i això, les comunitats autònomes, que són les encarregades d'executar les vacunes, ja disposen de les segones dosis d'AstraZeneca per vacunar al grup d'edat d'entre 60 i 69 anys.

Un milió d'espanyols està pendent de rebre la pauta completa de la vacuna d'AstraZeneca. En tot cas, l'últim enviament de vacunes per part d'aquesta farmacèutica va ser fa més de quinze dies i asseguren que no hi haurà més.

Espanya ha rebut aproximadament 9 milions de vacunes d'AstraZeneca, encara que per contracte va comprar fins a 31 milions. Les vacunes que sobrin es donaran a altres països a través del mecanisme COVAX, preparat especialment per a aquests casos.

Gairebé 9 milions de vacunes d'AstraZeneca administrades al nostre país

AstraZeneca ha estat una de les vacunes de més rellevància: s'han administrat 8,9 milions de vacunes d'aquesta marca farmacèutica. En total, gairebé 5,1 milions de persones han rebut una dosi i 3,9 milions tenen la pauta completa. És la segona vacuna que més s'ha aplicat al nostre país des de l'arrencada de la campanya de vacunació.

Ara bé, qui lidera les vacunes a Espanya és Pfizer-BioNtech. Un total de 19,4 milions de ciutadans porten una dosi d'aquesta vacuna, mentre que gairebé 16 milions ja han rebut la pauta completa. En total, són 34 milions les vacunes de Pfizer administrades a Espanya.


Les vacunes autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments han tingut molt menys protagonisme. Ara per ara, al nostre país, hi ha 1,9 milions de persones amb la pauta completa de Moderna i 1 milió més a l'espera de la segona dosi. La vacuna Janssen, d'una sola dosi, l'han rebut poc més d'1,5 milions de persones.

Amb tot això, al nostre país ja s'han administrat més de 50,2 milions de vacunes, un 93% de les rebudes. Més de 29 milions d'espanyols compten amb una dosi, el que representa un 61,2% de la població. Respecte a la pauta completa, més de 23,3 milions d'habitants ja la tenen: un 49,3% de la població; s'espera que aquesta setmana arribi al 50%.