Estudiants de medicina amb mascareta

La mascareta torna a ser obligatòria a l'aire lliure a una part d'Espanya

Les Balears ha decidit que la mesura torni a entrar en vigor a partir del pròxim cap de setmana

El govern de les Illes Balears ha pres la decisió de tornar a posar la mascareta obligatòria a l'aire lliure. Malgrat que es va donar l'opció de no portar-la al carrer, sempre respectant la distància de seguretat, la comunitat ha optat per rectificar.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tenint en compte l'augment de casos a Espanya amb la nova onada de la Covid-19, les comunitats han anat retrocedint en la desescalada. Diversos territoris han optat per tornar a imposar algunes de les mesures que es van eliminar quan va començar l'estiu.

Aquest ha estat el cas de les Balears. Cal dir, però, que es tracta d'una decisió que encara ha de passar per la taula de diàleg social. 

De fet, el portaveu del govern, Iago Negueruela, no ha volgut confirmar la mesura en roda de premsa i ha assegurat que cal veure la decisió de la taula de diàleg.

S'espera que la mesura es posi en marxa a partir del cap de setmana, juntament amb l'actualització de la resta de restriccions del territori.

Tot i això, Negueruela ha deixat clar que les Balears necessita mesures contundents per tornar a frenar la pandèmia del coronavirus.

«El govern proposarà contundència contra els excessos, control dels espais públics i el manteniment d'activitats econòmiques», ha assegurat el portaveu.

Un mes des que es va retirar l'ús obligatori de la mascareta

Cal recordar que ara mateix no és obligatori portar mascareta a l'aire lliure. El 26 de juny, Sanitat va eliminar aquesta mesura, encara que amb algunes especificacions.

Ara bé, en cas d'aglomeracions de persones, es recomana posar-se la mascareta. Així doncs, quan no es pugui complir la distància obligatòria entre persones, s'haurà de dur posada la mascareta, encara que ens trobem a l'aire lliure.

En el seu moment, l'eliminació de l'obligatorietat de la mascareta en exteriors va ser una cosa molt sol·licitada, però ara les comunitats comencen a recular.

Les Balears ja ha fet el pas. Caldrà veure si altres territoris d'Espanya segueixen el mateix camí. L'evolució de la pandèmia del coronavirus no està sent bona. Els contagis augmenten i la situació preocupa.

De fet, hi ha comunitats que ja opten per imposar tocs de queda, tancar els comerços i l'hostaleria, limitar les reunions socials, i altres mesures.

I és que, malgrat que la vacunació avança a bon ritme, no és suficient. La variant Delta, més contagiosa, està empitjorant la situació, provocant un elevat nombre de casos arreu del país.