Una pasajera en el metro de Madrid con mascarilla

Així limitaran l'ús del transport públic durant mesos a Madrid

La Comunitat é per objectiu evitar aglomeracions i que es pugui mantenir la distància social

La desescalada de la crisi sanitària suposarà que només 3 de cada 10 viatgers podran fer ús del transport públic a Madrid  durant «diversos mesos», accedint al Metrorodalies  o els autobusos  únicament per treball o per estudis i usant  mascareta de manera obligatòria.

Ho ha assenyalat aquest dimecres el conseller de Transports  de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, que en una entrevista amb ABC calcula que mantenir la distància social suposarà que només el 28% dels viatgers habituals puguin fer ús d'aquests transports.

«Només podrem transportar a 3 de cada 10 viatgers que portàvem abans, amb metro, en Rodalies i en qualsevol mena de transport públic», ha assegurat el conseller, qui també ha apuntat que l'ús de màscara serà obligatori en el transport públic «durant diversos mesos».

Mesures per evitar aglomeracions

Per reduir el nombre de viatgers, el conseller Garrido creu que «caldrà flexibilitzar» els horaris de treball, ja que no tothom «pot entrar i sortir alhora», i mantenir «el percentatge més gran» de persones al «teletreball», mesures que en tot cas ha de prendre el govern d'Espanya i Sanitat.

Davant la limitació del transport públic, defensa que caldrà fer un major ús del vehicle privat «i fins i tot facilitar el seu accés a les ciutats per evitar que es congestioni el transport públic», i aplanar l'hora punta.

D'altra banda, ha apuntat que encara que la baixada de viatgers ha estat acusada aquests mesos, segueix generant «moltes despeses» perquè manté una oferta de transport públic «sobredimensionada» per procurar que hi hagi distanciament físic entre viatgers i que els temps d'espera no siguin grans.

Garrido ha advertit que això generarà un «dèficit important» i ha calculat que hi haurà 250 milions d'euros de necessitats de finançament addicional, i en aquest sentit ha demanat al govern una aportació extraordinària. El conseller també ha indicat que el sector del taxi ha tingut una caiguda del 87% sobre la seva activitat habitual, de manera que el govern regional els ha realitzat un informe amb aquestes dades perquè puguin sol·licitar els ajuts d'autònoms.