IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dues botigues emblemàtiques del barri Gòtic de Barcelona tanquen

La cistelleria centenària Germanes Garcia i la botiga de productes artesanals Coses de Casa abaixen les persianes definitivament

Coses de Casa és una botiga emblemàtica que atèn als veïns del barri Gòtic des de 1972
Coses de Casa és una botiga emblemàtica que atén als veïns del barri Gòtic des de 1972 | Cosesdecasa.com

El Gòtic perd més comerç. Dues botigues emblemàtiques de l’encantador barri Gòtic de Barcelona abaixen la persiana definitivament, després de passar per moltes generacions. Es tracta de la cistelleria Germanes Garcia i de la botiga de productes artesanals Coses de Casa, situades al carrer Banys Nous i a la plaça Sant Josep Oriol, ambdues a l’àrea de la plaça del Pi.

La notícia ha fet bullir les xarxes, on molts barcelonins lamenten aquest doble tancament. L'associació veïnal Fem Gòtic es queixa a Twitter, dirigint-se a l’alcaldessa Ada Colau i a la regidora Gala Pin: «Tanca perquè li han ofert un caramel a canvi. Quina pena i quin barri ens esteu deixant» a què una veïna contesta: «És com si volguessin esborrar el passat del barri. Les botigues no fan caixa i una cosa porta a l’altra, una llàstima».

Segons informa 'TOT Barcelona', fa menys d'un mes ja es confirmava el tancament de la Xarcuteria Carmen, la mítica carnisseria del carrer Escudellers amb més d'un segle d'història. Tot i això, hi ha altres comerços emblemàtics que han tingut més sort, com la Xocolateria Fargas, la Filatelia Monge, el Colmado Quilez o la botiga de capgrossos i gegants El Ingenio, que després d'anunciar que tancarien van trobar nous locals on traslladar-se, fet que va evitar la seva desaparició.

Germanes Garcia és un negoci centenari familiar
Germanes Garcia és un negoci centenari familiar | germanesgarcia.com

 

Les causes dels tancaments

La botiga de productes artesanals Coses de Casa ha decidit tancar perquè han comprat la finca on està la botiga i els han fet una bona oferta per rescindir el contracte, segons recull 'TOT Barcelona'. Situada a la plaça de Sant Josep Oriol, la botiga és un dels establiments de roba de la llar i complements més coneguda del barri i ha estat atenent els seus veïns des de 1972.

El cas de la cistelleria Germanes Garcia, una tenda centenària que mai s'ha mogut de l'àmbit familiar, és diferent. Una de les germanes que dona nom a l'establiment, Anna Maria Garcia, ha explicat que la botiga tanca per jubilació, i que només té paraules d'agraïment pels milers de persones que han visitat la botiga durant els més de 50 anys que ha estat atenent. Segons ha explicat la cistelleria, al local s'hi posarà una botiga que «no decebrà».


Comentaris

envia el comentari