Nou brot de coronavirus a Catalunya: més de 30 contagiats i 2 víctimes

S'han contagiat 33 dels 55 residents, la majoria dels quals sense símptomes

Per fi el coronavirus està començant a deixar respirar després de més d'un any intens i esgotador lluitant contra una pandèmia que ha posat el món del revés. Espanya ha deixat enrere l'estat d'alarma i, amb ell, restriccions com el toc de queda o el confinament perimetral, permetent així als ciutadans recuperar gran part de la llibertat que el virus els havia arrabassat.

A més, les dades donen lloc a l'esperança. Aquest mateix dimecres Salut informava del nombre d'ingressos i pacients crítics per Covid ara mateix a Catalunya, que continuen a la baixa. Però és d'hora per cantar victòria i és bàsic conservar la precaució durant la desescalada, un cop comprovat al llarg de les diverses onades viscudes que la Covid és traïdora, encara hi és i, si no se li té respecte, pot tornar amb força, encara que el pla de vacunació segueixi avançant.

Bona mostra que encara no tenim la victòria entre les mans són les persones que encara emmalalteixen i fins i tot perden la vida a causa del coronavirus, present encara en major o menor mesura a tot el territori català. Cal respectar per tant totes les mesures sanitàries implementades per evitar brots, com el que ha deixat dues víctimes al Baix Empordà.

Brot al Baix Empordà: més de la meitat de residents contagiats i dues morts

Un brot a la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà ha provocat dues morts i ha afectat 33 dels 55 residents al centre, la majoria d'ells asimptomàtics. Pel que fa als treballadors, cinc dels 56 professionals de la plantilla han donat positiu.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El brot es va detectar el 26 d'abril i les dues defuncions es van produir entre persones d'edat avançada i amb patologies de base prèvies. Aquest dilluns va començar el procés de desaïllament de 23 dels residents contagiats, que ja han superat la malaltia amb simptomatologia lleu o asimptomàtics.

En aquests moments, queden vuit usuaris positius, un dels quals ha hagut de ser hospitalitzat. En els pròxims dies es farà un nou cribratge entre els 21 residents negatius per seguir avançant en el desaïllament del centre. El Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública estan fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre, i l'Equip d'Atenció Bàsica de Salut de la Bisbal d'Empordà, que s'encarrega del seguiment clínic dels residents.

Tot i que el nombre de brots de coronavirus ha caigut en picat en comparació amb el moment àlgid de la pandèmia, aquest del Baix Empordà no ha estat l'únic que s'ha detectat en els últims dies. Fa només cinc dies informàvem també sobre l'aparició d'un brot en un geriàtric del Pla de l'Estany, amb 21 positius i una víctima mortal. I l'Alt Maresme també està en nivell taronja per un brot, que ja està controlat.

En definitiva, Catalunya avança de moment amb bon peu en la lluita contra la Covid, amb dades i indicadors a la baixa, però és important no avançar-se i cuidar-se i cuidar els qui tenim al voltant, mentre vagi augmentant el nombre de vacunats i vacunades i es guanyi més terreny al coronavirus, el pitjor malson viscut en molt de temps al món.


Comentaris

envia el comentari