Es duplica el nombre de casos positius de coronavirus en menors de 14 anys a Barcelona

L'increment coincideix amb la mesura de permetre als infants sortir al carrer

Passeig de Sant Joan, a Barcelona, plena de gent, 26/04/2020
En dues setmanes s'ha passat de 22 a 44 casos positius en menors de 14 anys | CatalunyaDiari.cat

Els casos positius de nens amb coronavirus s’han duplicat a Barcelona des del passat 26 d’abril, dia en què els menors de 14 anys van poder començar a sortir al carrer. Així ho diuen les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) registrades fins aquest passat dimarts 12 de maig.

Segons les estadístiques publicades al portal web, entre el 14 de març, dia d’inici del confinament, i fins al 29 d’abril es van diagnosticar 22 nens i nenes menors de 14 anys amb Covid-19. Des de llavors, la xifra s’ha duplicat. Ara, en un període més curt de temps el nombre de malalts menors ascendeix a 44.

L’evolució dels casos

Les conseqüències de permetre la sortida al carrer als infants es poden percebre a partir del 30 d’abril, quatre dies després, jornada on es van registrar quatre casos positius. Posteriorment, s’han anat detectant nous casos fins arribar a la xifra actual: 44 positius, dels quals 27 són nenes i 17 nens. Cal recordar que aquest nombre és força baix si es té en compte que el nombre total de casos a Barcelona és de 14.408 fins al dia 12 de maig, segons les dades de l’Agència de Salut Pública.


Comentaris

envia el comentari