Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Muntatge de Santiago Niño Becerra amb un marc i una imatge de diners

L'economista català Niño Becerra avisa: el pla que té entre mans el Banc d'Espanya

Niño Becerra alerta la ciutadania de què patiran en poc temps

Si hi ha un economista a Catalunya al qual gran part de la societat posa atenció als seus vaticinis, aquest és Santiago Niño Becerra. Han estat molts anys de prediccions de l'economista català, que s'ha deixat veure moltes vegades pels platós de televisió. Ho ha fet parlant de tota mena de temes i, especialment, dels que tenen a veure amb l'economia local i mundial.

El popular economista barceloní va ser un dels que va advertir cap a l'any 2008 que ens copejaria una crisi econòmica de pes i així va ser. A través de Twitter, Niño Becerra ens deixa píndoles diàries sobre els temes d'actualitat que tenen a veure amb assumptes econòmics i les conseqüències que poden tenir en el futur.

Niño Becerra envia un avís de pes després de l'anunci del Banc d'Espanya

En aquests últims dies, l'economista de Barcelona ha utilitzat novament el seu altaveu a les xarxes socials per avisar sobre els nous plans del Banc d'Espanya. En aquest cas, el català ha difós a la xarxa social dels 140 caràcters una notícia important que ha publicat el diari Cinco Días. Ens referim a una en què s'aboquen declaracions per part de la subgovernadora del Banc d'Espanya, Margarita Delgado.

Delgado assegurava fa poques hores que serà vital comptar amb l'euro digital d'aquí a un temps. Igualment, des del Banc d'Espanya es rebutjava l'opció que hi hagi conflictes amb els mètodes de pagament privats.

Primer pla de la cara de Santiago Niño Becerra
El català sap que amb la moneda digital estarem més controlats. | TV3

«L'objectiu de l'euro digital no és desplaçar les solucions de pagament privades, sinó augmentar el nombre d'opcions a disposició dels usuaris per fer pagaments. Creiem que hi ha prou espai perquè coexisteixin un euro digital i les solucions de pagament privades», va exposar.

Des del Banc d'Espanya asseguren que és vital comptar amb l'euro digital

Al voltant del context esmentat, Delgado va deixar caure que la moneda oficial es convertiria en la forma de pagament bàsic. Mentrestant, les companyies intermediàries podrien generar serveis complementaris que tinguessin un valor afegit.

«Esperem que l'euro digital permeti el desenvolupament de nous serveis financers i de pagament paneuropeus per part del sector privat. Això li permetria competir amb solucions no europees», ha posat de manifest.

Muntatge amb persona subjectant bitllets i moneda de Bitcoin
La moneda digital esdevindrà la forma de pagament bàsic, segons el Banc d'Espanya. | Pexels

Amb tot, i reflexionant-hi, com sol ser habitual, Santiago Niño Becerra ha enviat una alerta a navegants en tota regla. «No dic que no sigui necessari que se sàpiga que vostè ahir es va prendre un cafè amb llet a les 17.50 h al bar X del carrer Z de la ciutat C del país P. Però és inqüestionable que amb una moneda digital serà inevitable que es pugui saber», ha escrit a Twitter.

Niño Becerra insinua què passarà amb la moneda digital i els seus seguidors li responen

L'assenyada sentència de l'economista barceloní no ha deixat impassibles els seus seguidors de Twitter. I és que ha pogut llegir multitud d'opinions d'àmbit diferent per part dels seus fidels. Sobretot, ha cridat l'atenció que els seus seguidors li han recordat que estem avui «molt controlats».

«Santiago, portem a la butxaca telèfons intel·ligents que registren permanentment la nostra ubicació, a qui truquem, a quines xarxes estem. Amb quins usuaris i contrasenyes, què ens agrada veure/llegir, què paguem amb NFC i, fins i tot, estan sempre escoltant», ha deixat caure un tuiter.

Alhora, un altre dels seguidors del català compartia aquesta reflexió després del comentari de l'economista a la xarxa social: «Tenim l'opció en aquests mòbils de bloquejar la nostra ubicació, esborrar l'historial de trucades i no fer ús d'NFC. Si lentament i inexorablement retiren els diners en efectiu, estem perduts. L'efectiu és, encara avui, una petita bassa salvavides de la nostra llibertat», sentenciava.