Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una parella d'uns 50 anys asseguts revisant documents amb cara seriosa i un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

L'edat límit per cobrar una pensió per discapacitat de la Seguretat Social

Entre altres requisits, per cobrar aquest tipus de pensió per discapacitat, cal no superar l'edat estipulada

La Seguretat Social concedeix una pensió no contributiva per invalidesa a aquells que no tenen dret a una contributiva, però compten amb un 65% de discapacitat reconegut i poden acreditar-ho.

En concedir aquesta prestació, la durada no és de caràcter indefinit. En altres paraules, hi ha un límit d'edat i, quan s'arribi, la Seguretat Social deixarà de pagar la pensió.

Requisits per accedir a una pensió no contributiva d'invalidesa

Per tenir dret a aquesta pensió no contributiva d'invalidesa no n'hi ha prou de tenir reconeguda una discapacitat del 65%. També cal poder demostrar una situació econòmica vulnerable, com indiquen des de l'IMSERSO.

El llindar se situa a 7.250,60 euros. No obstant això, si a la unitat familiar conviuen més persones, el límit pot augmentar. Per mantenir-la, per part seva, caldrà presentar el primer trimestre de l'any una declaració anual de rendes.

Fins a quina edat es pot cobrar una pensió per discapacitat

D'altra banda, cal destacar que la pensió no contributiva per invalidesa es cobrarà fins a 65 anys. Quan s'assoleixi, la prestació es tornarà incompatible, ja que el beneficiari no complirà el requisit d'edat.

Aquest requisit és comptar amb 18 o més anys, però menys de 65. Això passa de la mateixa manera amb les pensions d'incapacitat permanent. Després de la prestació, es comença a percebre la jubilació.

Què fer si et prenen la pensió de discapacitat per arribar a l'edat límit

Si es cobra aquesta prestació i s'assoleix l'edat de 65 anys, el beneficiari haurà d'accedir a la pensió no contributiva per jubilació si no compleix els requisits per accedir a la contributiva.

Per això, cal comptar amb 65 anys o més, així com demostrar haver viscut a Catalunya durant 10 anys, que es compten a partir dels 16 anys. També cal no tenir ingressos superiors als 7.250,60 euros l'any.

La quantia de la pensió es determina segons les rendes del sol·licitant. Si es rep, l'integrà serà de 7.250,60 euros l'any (517,90 a 14 pagues). Se li podran sumar 525 euros com a complement si viu de lloguer.