Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Recreació del futur edifici Axis, a la plaça de olón, dissenyat per Norman Foster

Caixabank serà la propietària del nou edifici Axis de la plaça Colón de Madrid

L'edifici ha estat dissenyat pel prestigiós arquitecte Norman Foster | Abans, el número 1 de la plaça Colón era la seu de Barclays

Recreació del futur edifici Axis, a la plaça de olón, dissenyat per Norman Foster
Recreació del futur edifici Axis, a la plaça de Colón, dissenyat per Norman Foster | Cedida

Caixabank es perfila com l'empresa que ocuparà el prestigiós edifici Axis. L'entitat bancària ja està a pocs passos per fer-se amb el lloguer d'un dels edificis més desitjats de Madrid per la seva visibilitat i bona ubicació. Anteriorment, el número 1 de la plaça Colón de la capital espanyola era la seu de Barclays. Segons informa 'Expansión', l'entitat financera està a punt de llogar a CBRE Global Investors (CBRE GI) l'icònic edifici, pel qua s'han interessat també diverses firmes de referència en sectors com el tèxtil, el tecnològic o l'automobilístic.

El nou immoble, dissenyat pel reconegut arquitecte Norman Foster, va costar aproximadament 10 milions d'euros.  L'edifici està pensat per allotjar botigues i oficines, però finalment els amos i comercialitzadors de l'edifici han decidit apostar per una única marca com a propietària de tota la superfície, de 3.910 metres quadrats que es distribueixen en quatre plantes. Està previst que les obres finalitzin el gener de l'any 2020. 

L'edifici compta amb grans façanes transparents, amb vista a la plaça de Colón i al carrer Génova, per on passen diàriament unes 375.000 persones. Segons els plans de l'estudi d'arquitectura, l'edifici, anomenat Axis, combinarà una façana transparent amb una malla exterior que permetrà l'entrada de la llum natural a l'edifici i que minimitzarà el consum d'energia. 

Possibles opcions per l'edifici

Segons avança el diari 'Expansión', des de Caixabank descarten que s'instal·li una oficina 'All in One' en l'edifici de plaça Colón de Madrid, i destaquen que el projecte d'aquest immoble encara no està definit. Entre les opcions pel futur edifici, el banc podria utilitzar el local per altres formats com l''ImaginCafè', un espai multi usos vinculat a la marxa ImaginBank que ja va estrenar al carrer Pelayo de Barcelona.  Una altra possibilitat és 'Caixabank Day One', unes sucursals amb gestors especialitzats en start up que també comptin amb espais de treball i sales per a l'organització d'esdeveniments i conferències.

També et pot interessar...

  • CaixaBank és elegit com el banc més innovador d'Europa Occidental

  • Caixabank i els sindicats arriben a un preacord sobre l'ERO de 2.157 treballadors