ONCA

El Festival Internacional Orgue de Montserrat acull quatre concerts durant l'estiu

Un any més, Reale Seguros és l'encarregat de patrocinar una nova edició del Festival

Enguany se celebra la  IX edició del Festival Internacional Orgue de Montserrat (FIOM). Joves intèrprets i formacions singularitzades per la maduresa i musicalitat de les seves interpretacions seran els protagonistes dels  quatre concerts que s'oferiran durant l'estiu. Així doncs, podreu gaudir d'un programa que, com és tradició en el FIOM, comptarà amb un  elevat nivell musical i amb el seu característic caire internacional.

El  P. Jordi-Agustí Piqué és el director artístic del Festival, el qual juntament amb tot un equip de professionals implicats, fan possible la celebració de la IX edició. Aquest equip, alhora, el componen el co-director artístic, el Dr. Miquel González i el mànager general, el P. Manel Gasch. Montserrat pretén oferir unes jornades en les quals allunyar-se del soroll de la vida quotidiana i escoltar la música que oferiran els professionals convidats.

joan-segui
Joan Seguí, organista i antic escolà de Montserrat | Cedida

 

El Festival comptarà amb quatre concerts diferents

La Basílica de Santa Maria de Montserrat serà l'escenari dels quatre concerts que formen la nova edició del Festival Internacional Orgue de Montserrat. Tots ells, d'entrada lliure, se celebraran a les 21.00 hores del vespre  de diversos dissabtes assenyalats al calendari. El primer serà el pròxim  22 de juny i oferirà una mostra de la música barroca d'Antonio Vivaldi. Joan Seguí, organista i antic escolà de Montserrat, serà l'encarregat d'encetar l'edició, acompanyat de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) i dirigit per Gerard Claret, director i violí solista.

El 20 de juliol  es donarà la benvinguda al segon concert, el qual acollirà al jove Thomas Ospital, organista titular de l'Església de Saint-Eustache de París.  La seva professionalitat i llarga experiència en el món de la música assegurarà una vetllada en la qual es podran palpar tots els seus matisos en l'orgue Blancafort de la Basílica de Santa Maria de Montserrat. 

thomas-ospital
Thomas Ospital posarà en manifest la seva àmplia experiència en el món de la música | Cedida

 

Marc Díaz, jove director i antic escolà de Montserrat, juntament amb el cor Cererols, farà un concert homenatge al monjo i compositor P. Anselm Ferrer el 10 d'agost. El motiu d'aquest és el cinquantenari de la seva mort, motiu que s'aprofitarà per aprofundir en la música «ceciliana». A més, Arnau Ferrer, també antic escolà, serà l'encarregat d'acompanyar a la resta de músics des de l'orgue.

La darrera cita arriba el 24 d'agost amb Monica Melcova. L'organista eslovaca oferirà un concert en format inèdit, en el qual podreu gaudir d'obres per a orgue i trompa. Juan Manuel Gómez, fundador de diversos grups, solista i professor, serà l'intèrpret d'aquest darrer instrument.

Reale Seguros, patrocinador oficial del Festival Internacional Orgue de Montserrat

Any rere any, Reale Seguros s'ha encarregat de patrocinar el FIOM. Així doncs, la companyia ofereix la seva confiança i fidelitat amb la celebració d'unes jornades d'elevat caràcter musical i professional. Enguany,  la IX edició se celebra en memòria de l'Abat Cassià M. Just. Així doncs, Reale Seguros mostra el seu compromís amb la celebració d'un conjunt d'actes que van més enllà d'un simple cicle de concerts, sinó que tenen un elevat component sentimental.