València

Surten a la llum les gravacions que demostren el frau del partit Valladolid - València

Si bé aquesta confirmació no suposaria cap canvi pel que fa a la classificació de la Lliga, el cert és que els jugadors implicats podrien rebre elevades sancions econòmiques així com la suspensió de la llicència durant diversos anys

La presumpta compra de jugadors del Valladolid per arreglar el resultat  del partit que es va celebrar durant l'última jornada de Lliga entre el Valladolid i el València segueix portant cua. I és que el diari 'El Mundo' ha revelat, en exclusiva, les gravacions que recullen converses dels caps de la trama, on es poden sentir frases com ara «hi havia set jugadors comprats». Aquesta frase, pronunciada per l'exjugador Carlos Aranda, fa patent que el partit en què es va decidir la quarta plaça de Champions no era transparent, sinó una farsa.

Alguns dels implicats van fer apostes esportives

Amb tot, el titular del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Osca té en la seva possessió les proves de més de sis mesos de punxades telefòniques, per tant, sap qui són els responsables de tota la controvèrsia. Segons la documentació judicial, un dels implicats seria el capità del Valladolid, Borja Fernández Fernández, el qual hauria rebut uns diners que encara no han estat acreditats per les autoritats, de moment.

En aquest sentit, el jutge considera Fernández com una peça clau de l'entramat, el qual «compta amb una posició privilegiada per a proposar i influir sobre tots o alguns jugadors». Amb tot, l'excapità del Valladolid no seria l'únic culpable, i també hauria jugat un paper important l'exmadridista Raúl Bravo.

«Sembla que el resultat pactat va ser la victòria del València CF en finalitzar la primera part, i la victòria final del mateix equip, un pronòstic que, efectivament, es va complir amb l'ajuda dels jugadors del Valladolid» , explica l'instructor del cas, que també fa patent que «Carlos Aranda i Raúl Bravo Sanfélix van fer apostes esportives en línia amb el resultat prèviament pactat».

Elevades multes i una suspensió de la llicència

Els fets, que esquitxen altres jugadors com Sergio Gotán —més conegut com a Keko—, podrien arribar a provocar que el Reial Valladolid perdés tres punts en la classificació final. Això, que a priori podria suposar un bri d'esperança pel Girona, finalment no servirà per evitar que l'equip català es mantingui a Primera Divisió, ja que la diferència entre els dos equips a la taula classificatòria és de quatre punts.

Amb tot, aquesta no serà l'única sanció que podrien rebre els jugadors que guarden relació amb la compra del partit. I és que, tal com recull l'article 75 Bis del codi disciplinari, aquest engany podria traduir-se en una multa d'entre 3.000 i 30.000 euros i una suspensió de la seva llicència durant un període d'entre dos i cinc anys.

També et pot interessar...