Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Captura del vídeo on ocupen un pis de Nou Barris

Un edifici ocupat del barri del Clot de Barcelona: baralles, vandalisme i fins a 3 incendis

L'home espera que actuï la justícia per fer fora els okupes

Captura del vídeo on ocupen un pis de Nou Barris
L'home espera que actuï la justícia per fer fora els okupes | Twitter

Dia rere dia es coneixen històries de tota mena sobre ocupacions d'immobles. El cas de Jordi Miralpeix és una més. L'any 2016 va heretar 10 pisos d'un edifici d'habitatges familiar ubicat al barri del Clot de Barcelona però en tots aquests anys denuncia que ha estat objectes de les «màfies de l'ocupació». Segons Metrópoli Abierta, que és qui recull el testimoni, l'edifici ha patit baralles, robatoris, vandalisme i fins a 3 incendis.

Tal com indica el citat mitjà, la porta d'entrada està oberta tot el dia i algunes finestres de la façana principal estan trencades. Dins, diversos excrements donen la benvinguda i les portes d'alguns pisos estan blindades per empreses de seguretat privada per por a noves ocupacions il·legals.

L'home assegura que té estima a l'edifici, dissenyat per la seva mare i construir als anys 70, encara que reconeix que «és un sense viure». De fet, en els darrers anys ha destinat milers d'euros a intentar solucionar el problema amb els okupes però no ho ha aconseguit. Cinc dels set pisos okupes són una font de problemes i està esperant que actuï la justícia, en els altres dos casos ha acordat una mena de lloguer social.

Segons alguns veïns, els okupes tenen punxada la llum, llencen tota mena de residus al carrer i viuen en unes pèssimes condicions higièniques. D'altra banda, denuncien que posen música a altes hores de la matinada i no paren de cridar. A més, no porten mascareta. Un altre cas és el darrer pis, on un grup de joves va provocar un incendi i inclòs van amenaçar al propietari acusant-lo d'especulador.

 

Les màfies controlen les ocupacions

Les màfies de l'ocupació tenen rellogats alguns dels pisos. Un jutge va dictar una sentència ferma sobre aquests habitatges i Miralpeix està esperant que s'executi l'ordre. Un procés costós que s'eleva a uns 1.000 euros per habitatge per tal de denunciar cada cas d'ocupació.

Finalment, l'home lamenta l'abandonament de l'Ajuntament de Barcelona davant aquesta situació. Assegura que el consistori va desistir de participar en un lloguer social en alguns dels pisos ocupats perquè els inquilins mai pagarien. A més, explica que l'Ajuntament va prometre ajudar-lo en algunes reformes però aquest suport mai s'ha arribat a materialitat.