Israel anuncia un segon confinament després de la reobertura fallida d'escoles

La nova quarantena, en aquest cas, serà de 21 dies

Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus
Israel s'ha convertit en el primer país en imposar una segona quarantena al seu país. | Laia Solanellas

Isreal es converteix en el primer país a decretar un segon confinament per la crescuda de casos de Covid-19 al seu territori. Si bé és cert que no afectarà l'activitat professional privada, el primer ministre del país, Benjamin Netanyahu, ha anunciat la decisió de fer un confinament de 21 dies. 

Així mateix, l'expert tarragoní Alex Arenas ha explicat al seu Twitter que la decisió del govern d'Israel es deu a la reobertura fallida de les escoles. A partir d'aquí, «la corba s'ha enfilat perillosament i el seu control es fa gairebé impossible».

Una situació insostenible

Així ho sostenien, de fet, les dades sobre l'efecte de la pandèmia al país. Les autoritats sanitàries ja van advertir que hi hauria un nou confinament si se superaven els 2,000 positius diaris. La mateixa setmana passada, en aquesta línia, es van superar els 4.000 contagis en 24 hores. Amb es contagis a l'alça i els hospitals fregant la saturació, el govern ha optat per la via més dràstica: la del confinament. 

El confinament, segons han esmentat en roda de premsa, serà del 18 de setembre al 9 d'octubre i coincidirà amb tres celebracions religioses a Israel: Rosh Hashaná, l'Any Nou jueu; Yom Kipur, Dia del Perdó; i Sucot, els Tabernacles. Tot i les restriccions, 'Reuters' assegura que els aeroports del país es mantindran oberts fins a nova ordre de les autoritats. 

21 dies per posar a prova el país

Caldrà veure ara quin és l'efecte d'una segona quarantena que, com ja va passar a Espanya, mantindrà actius els serveis essencials, així com els supermercats. Superats aquests 21 dies plens de festivitats, el govern d'Israel haurà de posar sobre la taula d'allargar el confinament, o bé donar-lo per acabat si les dades són favorables. 


Comentaris

envia el comentari