Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'Eduard Pujol, fins ara portaveu de JxCat

Pujol (JxCat) reapareix mesos després de ser acusat d'assetjament: «Són falsedats»

L'exdiputat de JxCat assegura que no li consta cap denúncia en contra seva
Imatge d'arxiu d'Eduard Pujol, fins ara portaveu de JxCat
Imatge d'arxiu d'Eduard Pujol, fins l'octubre passat portaveu de JxCat | ACN

L'exdiputat de JxCatEduard Pujol ha portat a la justícia les «falses acusacions» d'assetjament sexual fetes contra ell. En un comunicat, Pujol ha explicat que ha iniciat accions penals «per tal que les acusacions i les falsedats» de que assegura haver estat víctima «no quedin sense resposta». Ha afegit que la querella i les demandes que ha presentat «han estat acceptades», mentre que no li consten denúncies en contra seva pels presumptes casos que van sortir a la llum a l'octubre. «No s’ha tornat a parlar del tema. Em vaig retirar de la política i he esperat un temps més que prudencial, però ningú m'ha denunciat ni em consta cap procediment judicial obert», ha explicat.

S'ha sentit «realment impotent i indefens davant d'aquestes difamacions»

Pujol ha recordat que Junts per Catalunya el va suspendre de militància i va deixar l'acta de diputat el 26 d'octubre per un presumpte cas d'assetjament sexual. «Se'm fa insuportable que gent de bona fe pugui pensar, ni que sigui un instant, que hagi estat capaç de tenir aquest tipus de conductes», ha afirmat en un comunicat. Ara, ha iniciat accions legals contra les «falses acusacions» i ho fa «per la duresa del linxament» que va patir i perquè s'ha sentit «realment impotent i indefens davant d'aquestes difamacions». Pujol vol «rehabilitar» el seu nom i el seu honor, assegura al comunicat.

L'exdiputat ha insistit que condemna qualsevol tipus d'abús contra les dones i ha afegit que les difamacions i les acusacions falses «perjudiquen a les dones, especialment a totes aquelles que pateixen o han patit algun tipus d'assetjament».

Pujol, apartat de la política des del passat mes d'octubre

Era el passat 26 d'octubre quan Junts per Catalunya feia públic, a través d'un breu comunicat, que el seu portaveu al Parlament de Catalunya, i per tant una de les seves figures destacades, deixava el seu escó i abandonava la política. La notícia va sobtar precisament perquè era del tot inesperada. Després d'unes hores d'absoluta incertesa sobre els motius que havien dut Pujol a prendre aquesta dràstica decisió, es va destapar que el portaveu parlamentari de JxCat havia estat apartat per «uns fets que poden apuntar a una conducta que podria ser considerada d'assetjament sexual», segons va explicar en aquell moment la portaveu del partit, Elsa Artadi.

Pujol va desaparèixer i només va trencar el seu silenci uns dies després, defensant la seva innocència amb molta claredat: «M'acusen falsament i ho podré demostrar. Seré implacable». Ara, mesos més tard, l'exdiputat de JxCat passa a l'acció judicial després que no s'hagin presentat denúncies contra ell.