Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Educació comença el cribratge en l'àmbit educatiu amb 4.000 automostres

El Departament preveu realizar prop de 170.000 PCR en tres setmanes

4.000 professionals de l'educació catalana han participat aquest dilluns en el primer dia del cribratge massiu, a través d'automostra amb frotis nasal, per a detectar positius de Covid-19 en l'àmbit escolar. 

Bargalló reconeix que el procediment es podria haver fet mesos enrere

En una entrevista en TV3, el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha explicat que aquestes són «les primeres xifres» de què disposa, i que en tres setmanes es realitzaran prop de 170.000 PCR per a completar el garbellat.

Bargalló ha reconegut que el procediment es podria haver fet fa uns mesos, però que s'ha realitzat ara a indicació de Salut Pública, ja que el personal educatiu ha tornat de les vacances de Nadal «i és ara quan pot començar a tenir símptomes o influència», ha detallat.

El conseller ha defensat la reobertura dels centres aquest segon trimestre: «Hi ha hagut moltes més opinions a favor d'obrir les escoles que les que va haver-hi al setembre», ha exposat.

El Govern busca un «equilibri» entre confort i ventilació

Bargalló, davant els recels de part de la comunitat educativa sobre la compatibilitat entre la ventilació de les aules i la seva temperatura, també ha apuntat que aquest dimarts, segon dia del trimestre, els espais estaran llestos per a les classes perquè hauran passat hores escalfant-se amb la calefacció.

«Hem d'aconseguir un equilibri entre el confort tèrmic i la necessària ventilació», ha explicat; Educació ha remès aquest dilluns unes noves instruccions als centres a aquest efecte.