URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Educació descarta les targetes moneder i repartirà el menjar si hi ha confinaments parcials durant el curs

El conseller Bargalló destaca que les targetes moneder són la «millor solució en cas de confinament total», però no si les quarantenes són selectives

Imatge d'una nena en un menjador escolar
Els menjadors escolars de Catalunya no tancaran encara que hi hagi confinaments parcials. | ACN

El Departament d'Educació no reeditarà el sistema de targetes moneder per a l'alumnat amb beques menjador per al curs 2020/2021 i apostarà per repartir el menjar a les famílies que hi tinguin dret si es produeixen confinaments parcials que impedeixen a alguns alumnes d'anar al centre educatiu. Ho ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Educació, Josep Bargalló, que ha destacat les targetes moneder com a «millor solució en cas de confinament total», però no si les quarantenes són selectives a partir de setembre.

Així, «si algun centre ha de tancar per la pandèmia o si un grup estable d'alumnat ha de situar-se en quarantena», ha explicat, es durà el menjar a les famílies. «Es pot fer fàcilment si no hi ha un confinament total», ha afirmat. «El tancament d'un centre perquè l'alumnat està en quarantena no ha de comportar el tancament del menjador», ha insistit Bargalló, que ha assegurat que només es tornarà al sistema de targetes moneder si el repartiment de menjar no es pogués fer.

Segons ha explicat Bargalló, la conselleria ja ha negociat aquesta qüestió amb les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) i les empreses i entitats del sector. «Fins i tot a les escoles que no tenen cuina ja hem parlat amb qui és responsable del menjador perquè la solució que tenen es continués fent», ha afegit.

És enganyós concebre les beques menjador «com a l'eina per lluitar contra la pobresa infantil»

El conseller d'Educació ha comparegut a la Diputació Permanent del Parlament acompanyat del titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, per donar explicacions sobre el sistema de targetes moneder per a l'alumnat d'escoles catalanes que estan en situació de vulnerabilitat.

En aquest sentit, Josep Bargalló ha advertit que concebre les beques menjador «com a l'eina per lluitar contra la pobresa infantil» és enganyós perquè no contemplen els alumnes que tenen el menjador escolar gratuït, els que no el fan servir o els que directament van a un centre que no en té.


Comentaris

envia el comentari