YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern ho té clar: la proposta que acaben de fer per frenar els brots

L'Executiu considera que el confinament parcial és la mesura més efectiva en aquests moments

El president del govern espanyol Pedro Sánchez
El govern considera que el confinament parcial és la mesura més efectiva en aquests moments | El Periódico

Des que es va decretar el final de l'estat d'alarma el passat mes de juny, Espanya ha registrat un total de 950 brots arreu del territori que han deixat més d'11.100 persones contagiades per coronavirus. Segons l'últim balanç del Ministeri de Sanitat, a hores d'ara segueixen actius 675 d'aquests brots, i preocupen especialment els d'Aragó i Catalunya. 

El cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquest dilluns 10 d'agost amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón per fer una valoració del pla de resposta precoç establert juntament amb les diferents comunitats autònomes a mitjans del mes de juliol. «S'està aplicant i està funcionant», han conclòs. 

El govern espanyol considera que s'estan aplicant les «mesures adequades» per evitar la propagació del virus, aïllant a totes les persones que donen positiu a les proves i als seus contactes estrets, i establint confinaments parcials a les localitats més afectades, que asseguren que són «la millor defensa davant el virus en aquesta fase». 

47.300 PCR diàries a Espanya

Salvador Illa ha explicat que la detecció precoç i l'augment de la realització de proves PCR, un 7% més aquesta setmana, estan fent possible la detecció de nous brots. A Espanya es fan una mitjana de 47.300 PCR al dia, que des que va començar la pandèmia sumen ja un total de gairebé 5 milions de proves d'aquest tipus.

Si es tenen en compte també els tests serològics, el nombre de proves realitzades ascendeix gairebé fins als 7,5 milions, unes xifres que demostren que Espanya està sent «agressiva en el rastreig i la detecció del virus». 

«L'objectiu és anticipar-nos a la tardor i a l'hivern, combatent el virus a l'estiu i reduint la transmissió al mínim possible abans de la tornada a la feina i l'inici del curs escolar», han manifestat finalment a la nota de la Presidència del govern. 


Comentaris

envia el comentari