Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gel hidroalcohòlic i un rotlle de paper a l'entrada d'una aula de 4t d'ESO de l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona

Educació instal·larà purificadors d'aire per la Covid a les escoles on faci més fred

Així ho ha explicat en una entrevista a Rac1 el conseller Bargalló, que ha assegurat que Educació enviarà aquest dilluns instruccions per a la ventilació dels centres

Gel hidroalcohòlic i un rotlle de paper a l'entrada d'una aula de 4t d'ESO de l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona
Bargalló ha anunciat que el Govern instal·larà purificadors d'aire als centres escolars  | ACN

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha informat que el Govern instal·larà purificadors d'aire per a prevenir contagis de Covid-19 a les aules de les escoles en les quals faci més fred, i on no es pugui «garantir el confort tèrmic mínim indispensable».

En una entrevista en Rac1 aquest diumenge recollida per Europa Press, ha explicat que la Conselleria d'Educació  enviarà aquest dilluns instruccions per a la ventilació dels centres, coincidint amb l'inici del segon trimestre escolar. Davant la impossibilitat de posar purificadors en les 72.000 aules catalanes, Bargalló ha explicat que la ventilació només ha de fer-se «uns minuts concrets cada hora», que poden ser durant el canvi de classe.

Desenes d'escoles tancades aquest dilluns

Un total de 20 escoles i instituts de Lleida i Tarragona romanen tancades aquest dilluns —coincidint amb el primer dia del segon trimestre— a causa del temporal 'Filomena', que ha deixat fortes nevades en diversos punts de Catalunya. Pel que fa al transport escolar, fins al moment, hi ha més d'una desena de comarques que tenen afectacions, ha informat la nit d'aquest diumenge la Conselleria d'Educació de la Generalitat en un comunicat.

A causa de la nevada, aquest dilluns no han pogut obrir tres centres educatius a les comarques de Lleida: l'Escola Francesc Feliu d'Aitona, amb 239 alumnes; les escoles Vall Major de Bovera, amb 13 alumnes, i la Mare de Déu de Montserrat de l'Albagés, amb 22.

Pel que fa al transport escolar, s'han cancel·lat les rutes de les comarques del Segrià, Els Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Pallars Jussà i el Pla d'Urgell.

Al Camp de Tarragona, aquest dilluns no han obert nou centres educatius: l'Escola Serra de Prada de Conflent-ZER Montsant-Serra de Prada de Conflent, amb 26 alumnes afectats; l'Institut Escola Montsant de Cornudella de Montsant, amb 151 alumnes; l'Escola Pius XII-ZER L'Aglà del Molar, amb 19 alumnes; l'Escola Antoni Vilanova i l'Institut Antoni Vilanova de Falset, amb 298 i 490 alumnes, respectivament.

També tancaran l'Escola Licorella-*ZER L'Aglà de Gratallops, amb 20 alumnes; l'Escola Serra Major-*ZER L'Aglà de La Vilella Baixa, amb 20 alumnes; l'Escola Garbí-*ZER Montsant-Serra de Prada de Conflent de Poboleda, amb 28 alumnes, i l'Escola Montsant-Serra de Prada de Conflent d'Ulldemolins, amb 26 alumnes.

En Terres de l'Ebre (Tarragona), no han obert altres vuit centres: les escoles La Gesserra de Caseres, amb 11 alumnes; L'Ametller de la Pobla de Massaluca, amb 19 alumnes; El Diví Mestre de Vilalba dels Arcs, amb 39 alumnes; Els Castellets de La Fatarella, amb 43 alumnes; Sant Blai de Bot, amb 43 alumnes; Doctor Ferran de Corbera, amb 50 alumnes; Monsagre d'Horta de Sant Joan, amb 63 alumnes, i l'Escola Josep Riba de l'EMD de la Serra d'Almos, amb 11 alumnes.

El transport escolar a les comarques de Tarragona s'ha cancel·lat a l'Alt Camp, la Conca de Barberà, El Priorat i Terra Alta i al Baix Camp es mantindrà amb afectació de la línia de Prada de Conflent, així com en Mora d'Ebre, on s'ha suspès la ruta amb Tivissa.