Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos homes amb mascareta en primer pla, passegen per una ciutat japonesa

Apareix una nova soca del virus al Japó diferent de les del Regne Unit i Sud-àfrica

S'ha detectat en quatre persones que havien viatjat al Brasil
Dos homes amb mascareta en primer pla, passegen per una ciutat japonesa
El Japó ha detectat quatre casos d'una nova soca de coronavirus en quatre persones que havien estat al Brasil. | EFE

Les autoritats sanitàries del Japó han detectat una nova soca de la Covid-19, que aparentment és diferent de les detectades al Regne Unit i Sud-àfrica, en diverses persones que van tornar a principis de mes al país des del Brasil. Els pacients infectats són dos homes i dues dones, amb edats compreses entre l'adolescència i la quarantena, que van donar positiu en coronavirus a la seva arribada a l'aeroport de Haneda el 2 de gener procedents de l'Amazones, segons van informar el Ministeri de Salut i el Centre Nacional de Malalties Infeccioses (NIID). En aquest sentit, tres dels infectats havien mostrat símptomes com a dificultats respiratòries, febre i mal de coll.

Encara que la variant detectada «comparteix similituds amb les variants detectades recentment al Regne Unit i Sud-àfrica, aquesta soca en particular no sembla haver estat identificada abans», ha explicat el NIID en un comunicat del qual s'han fet ressò aquest dilluns mitjos locals. El centre de malalties infeccioses japonès va arribar a aquesta conclusió després de seqüenciar el virus, en el qual va detectar dotze mutacions, i va assenyalar que de moment «és difícil determinar la infecciositat, patogenicitat o efectes en els mètodes de proves i vacunes», recomanant que els pacients afectats es mantinguin aïllats.

El Ministeri de Salut japonès ha informat sobre aquesta nova soca tant a les autoritats del Brasil com a l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

El Japó registra més d'una trentena de casos vinculats a les noves soques de coronavirus

Les autoritats japoneses han informat que el nombre d'infeccions confirmades al Japó amb noves variants del coronavirus detectades recentment i amb una major transmissibilitat s'eleven a 34. En aquest sentit, hi ha dos nous contagis a escala nacional que estan vinculats a una persona que va viatjar al Regne Unit, segons es va informar aquest diumenge.  

Els dos nous casos vinculats a la soca britànica afecten dues persones que van sopar amb un home que havia viatjat al Regne Unit i que suposadament es trobava en quarantena després de donar positiu. Unes deu persones van assistir a aquesta trobada, segons ha detallat el diari 'Nikkei'.