El Govern hi torna a insistir: el confinament total no es contempla a Catalunya

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, assegura que «no hi ha un pla de confinament total damunt de la taula»

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, en la roda de premsa de l'inici del curs escolar
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, assegura que no contempla el tancament d'escoles en cap cas  | ACN

El Govern ho té clar: el confinament total no és una opció viable. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat aquest dilluns a primera hora en una entrevista a La 2 que «no hi ha un pla de confinament total damunt de la taula».

Així mateix, el màxim responsable d'Educació també argumenta que en cas que Catalunya no pogués evitar aquesta situació a causa de la crescuda de la Covid-19, les escoles no tancarien del tot, com sí que va ocórrer el passat mes de març. A més, Bargalló ha assegurat que el secretari de Salut pública, Josep Maria Argimon, no ha apostat en cap cas pel tancament de centres escolars. 

El conseller, en aquesta línia, ha mantingut que aposta «clarament» perquè les escoles continuïn obertes i explica: «Cada dia que l'alumne no està a l'escola és més que un dia perdut. Garantir el dret a l'educació és important». 

Calma tensa

15 dies després de Nadal, les dades de la Covid-19 no són gens bones a Catalunya. La velocitat de contagi creix i la pressió assistencial als hospitals també. Bargalló, però, defensa l'obertura de les escoles i perquè aquesta sigui segura proposa el cribratge massiu del sistema educatiu. «La gent de Salut Pública ens recomanava esperar-nos uns dies per enganxar les incidències de Nadal», ha comentat també sobre aquesta situació. 

El conseller Bargalló, paral·lelament, ha informat que el Govern instal·larà purificadors d'aire per tal d'evitar més contagis de Covid-19 a les aules dels centres escolars on faci més fred del normal, i així facilitar «garantir el confort tèrmic mínim indispensable».


Comentaris

envia el comentari