Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis

Traslladen 16 usuaris de la residència de Solsona a Igualada per evitar contagis

D'altra banda, dos usuaris també han ingressat al Centre Sanitari del Solsonès i dos més han retornat voluntàriament al seu domicili

Un total de 16 usuaris de la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona s'han traslladat a la residència Colisée d’Igualada per evitar entrar en contacte amb residents amb covid-19. Són usuaris de les zones grogues, que han donat negatiu des de l’inici del brot detectat avui dilluns fa dues setmanes.

D'altra banda, dos usuaris també han ingressat al Centre Sanitari del Solsonès i dos més han retornat voluntàriament al seu domicili. Els trasllats s'han fet per gestionar millor el brot que hi ha al centre amb 63 residents positius i 42 professionals infectats (el 57% de la plantilla) i evitar nous contagis. Aquest cap de setmana hi ha hagut tres morts més de residents amb covid-19 i la xifra total s'eleva a sis.

El trasllat temporal dels usuaris es va fer entre abans d'ahir dissabte i ahir dimenge un cop tramitades les autoritzacions dels familiars. La mesura s'ha pres conjuntament amb la Generalitat davant el volum important de baixes de personal. En un comunicat, s'informa que la mesura vol «redur la pressió i càrrega laboral» dels professionals perquè ja no hauran de seguir protocols diferenciats per zones i, al mateix temps, garantir la protecció dels usuaris no infectats.

La residència Colisée d’Igualada disposa de places equipades per atendre persones procedents d’altres instal·lacions que puguin tenir necessitats de cura especials relacionades amb la covid-19.

El comitè de seguiment del brot del centre solsoní reconeix els «esforços» de la plantilla de treballadors que continua operativa i les noves incorporacions. «Les famílies poden estar segures que s’està atenent adequadament el conjunt de residents en aquest complex cap de setmana», es diu en un comunicat.

Gairebé 2/3 de la residència, afectats

El passat divendres, 8 de gener, un cribratge massiu a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona va confirmar que el brot de Covid-19 present ja afecta el 73% dels usuaris. Segons informava aleshores el mateix centre, el total de residents contagiats és de 63, mentre que hi ha 18 professionals contagiats, de manera que, per evitar més contagis, es va reorganitzar el personal i es van incorporar nous treballadors. 

D'entre les tasques que s'han dut a terme les últimes setmanes destaca la reestructuració de la zona i la desinfecció meticulosa de les instal·lacions, que va comptar amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat.