Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de cotxes colgats per la neu en un dels carrers d'Horta de Sant Joan

El temporal Filomena afecta la tornada a l'escola: centres tancats i transport suspès

Aquest dilluns hi ha una vintena d'escoles tancades, afectant 1.641 alumnes
Pla general de cotxes colgats per la neu en un dels carrers d'Horta de Sant Joan
Les afectacions del temporal Filomena a Horta de Sant Joan no permetran que l'escola Montsagre obri portes aquest dilluns. | ACN

Les afectacions del temporal Filomena ha provocat que 20 escoles i instituts de les comarques de Ponent, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre romanguin tancades aquest dilluns, un fet que afectarà 1.641 alumnes. Així ho ha confirmat el Departament d'Educació, que també ha recordat que les nevades en diversos punts del territori català han tingut repercussions, de forma total o parcial, en el servei de transport escolar de 13 comarques. És el cas de l'Urgell, les Garrigues, el Priorat, la Conca de Barberà, la Terra Alta, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra o el Segrià. Malgrat això, els centres que tinguin subministraments quedaran oberts per als alumnes que puguin arribar-hi

Així, a causa de la nevada, a les comarques de Ponent avui no podran obrir tres centres educatius: al Segrià, l'Escola Francesc Feliu d'Aitona, amb 239 alumnes, i a les Garrigues, les escoles Vall Major de Bovera, amb 13 alumnes, i la Mare de Déu de Montserrat de l'Albagés, amb 22 alumnes. Pel que fa al transport escolar, s'han cancel·lat les rutes del Segrià, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, l'Urgell, el Pallars Jussà i el Pla d'Urgell.

Afectacions a les comarques del Camp de Tarragona

Al Camp de Tarragona, aquest dilluns no obriran 9 centres educatius: al Baix Camp, l'Escola Serra de Prades - ZER Montsant-Serra de Prades, amb 26 alumnes afectats, i, al Priorat, l'Institut Escola Montsant de Cornudella de Montsant, amb 151 alumnes, l'Escola Pius XII - ZER L'Aglà d'El Molar, amb 19 alumnes, l'Escola Antoni Vilanova i l'Institut Antoni Vilanova de Falset, amb 298 i 490 alumnes respectivament.

Tampoc obriran l'Escola Llicorella - ZER L'Aglà de Gratallops, amb 20 alumnes, l'Escola Serra Major - ZER L'Aglà de La Vilella Baixa, amb 20 alumnes, l'Escola Garbí - ZER Montsant-Serra de Prades de la població de Poboleda, amb 28 alumnes, i l'Escola Montsant - ZER Montsant-Serra de Prades d'Ulldemolins, amb 26 alumnes. Així mateix Hi ha quatre comarques afectades pel transport escolar: es cancel·la a l'Alt Camp, a la Conca de Barberà i al Priorat, i, al Baix Camp, es mantindrà el servei amb afectació de la línia de Prades.

Vuit escoles tancades a les Terres de l'Ebre

A les Terres de l'Ebre no obriran aquest dilluns vuit centres educatius: a la Terra Alta, les escoles la Gessera de Caseres, amb 11 alumnes; l'Ametller de la Pobla de Massaluca, amb 19 alumnes; El Diví Mestre de Vilalba dels Arcs, amb 39 alumnes; Els Castellets de la Fatarella, amb 43 alumnes; Sant Blai de Bot, amb 43 alumnes; Doctor Ferran de Corbera, amb 50 alumnes; i Montsagre d'Horta de Sant Joan, amb 63 alumnes.

A la Ribera d’Ebre, només hi ha un centre tancat, l'Escola Josep Riba de l'EMD de la Serra d'Almos, afectant 11 alumnes. També s'ha cancel·lat el servei de transport a la comarca de Terra Alta i, a Móra d’Ebre, tot i que es manté el transport escolar, s'ha suspès la ruta de Tivissa a Móra d'Ebre.