Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una classe i una alumna aixecant la mà.

Important anunci d'Educació a només sis dies de començar el curs escolar a Catalunya

Educació accepta reduir una hora lectiva a tots els docents a partir de gener si hi ha acord per desconvocar les vagues

El Departament d’Educació ha acceptat reduir una hora lectiva a tots els docents a partir del mes de gener si hi ha acord per desconvocar les vagues. Així s’ha plantejat en la reunió de mediació aquest dimecres al matí. 

Aquesta era la principal línia vermella que plantejaven els sindicats. D’aquesta forma, els mestres tornarien a l’horari que tenien abans de les retallades, amb una hora lectiva menys.

Inicialment, Educació va plantejar fer-ho de moment a Primària aquest curs i deixar la Secundària per al curs següent, però els sindicats no ho van acceptar i van mantenir les vagues, previstes per al 7 i el 28 de setembre.

Educació ha posat sobre la taula de negociació una partida de 170 milions d'euros que permetria contractar més de 1.400 mestres i 2.000 professors.

El Govern confia amb el 'sí' dels sindicats

Ahir mateix, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat aquest dimarts que l'executiu espera que hi hagi negociacions amb els sindicats de l'ensenyament i que es pugui evitar la vaga convocada per a l'inici de curs. 

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Plaja ha garantit que el Govern «treballa i fa tot el que està al seu abast per a arribar a un acord amb els sindicats», però ha reiterat la necessitat de «seure a la taula» per a negociar. 

En aquest sentit, creu que les converses entre Educació i els mestres «han d'existir» i ha afirmat que «la previsió és que hi hagi aquestes trobades i que donin fruits» per a evitar la vaga.