El ministeris d'Educació i Sanitat convoquen una reunió amb les comunitats autònomes per la tornada a l'escola

Salvador Illa ha instat les Comunitats Autònomes a acordar un nou paquet de mesures «coordinades» i «homogènies»

Estudiants que s'han examinat de les PAU a l'institut Cap Norfeu de Roses el 10 de juliol de 2020
Els ministres de Sanitat i Educació convoquen reunió amb les CCAA per la tornada a les escoles | Catalunya Diari

Els ministeris d'Educació i Sanitat han convocat per al dijous 27 d'agost una reunió conjunta amb les comunitats autònomes per preparar el retorna les escoles. Així els ho ha avançat el ministre Salvador Illa a la reunió d'aquest dimecres. La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, també assistirà a la trobada. Fonts d'Educació també concreten que la reunió no substitueix la conferència de presidents sobre el curs escolar anunciada per Pedro Sánchez. Prèviament, el dimarts que ve tindrà lloc la Comissió General d'Educació, amb el secretari d'Estat i viceconsellers, convocada ahir.

Illa insta les CCAA a acordar un paquet de mesures

En el marc de la preparació per a planejar el nou curs escolar, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha instat les Comunitats Autònomes a acordar un nou paquet de mesures «coordinades» i «homogènies» de cara a l'inici del curs escolar així com per abordar la temporada de grip. Illa ho ha dit aquest dimecres a la tarda a la reunió del Consell Interterritorial de Salut que ha mantingut amb les autonomies.

Segons Illa, les mesures addicionals que van acordar posar en marxa a la trobada de divendres -com la prohibició de fumar al carrer si no es manté la distància de seguretat o el tancament de locals d'oci nocturn- «han tingut bona acollida» i ha remarcat la «importància» d'adoptar noves accions coordinades arreu de l'Estat.

Segons un comunicat del Ministeri de Sanitat, Illa ha assenyalat que és «imprescindible» que es preguin totes les mesures necessàries «amb contundència» per poder controlar la pandèmia. A banda, Sanitat explica que totes les autonomies han mostrat interès en l'aplicació 'Radar Covid' que podria posar-se en marxa a les CCAA en les pròximes setmanes.


Comentaris

envia el comentari