YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els efectes immediats al teu cos si deixes de prendre cafè

El cafè proporciona molts beneficis, encara que també provoca efectes secundaris

Cafè
Molts no poden viure sense cafè, molts altres temen als seus efectes secundaris | El Confidencial

Són moltes les persones que no poden començar el seu dia sense una bona tassa de cafè. Molts altres, en canvi, es mostren reticents davant d'aquesta beguda. Existeix un gran debat sobre quins són els pros i els contres d'aquest beure, i per sortir de dubtes hem recopilat una sèrie de dades que aborden com pot afectar el cafè de manera positiva i negativa al cos. 

Beneficis i perjudicis del cafè

El primer perjudici és que deixar de prendre cafè pot contribuir a l'augment de pes. La majoria dels consumidors solen agregar sucre o altres additius a aquesta beguda a causa del seu gust amarg, cosa que pot generar una certa dependència. És per aquest motiu que moltes persones que deixen de prendre cafè recorren a altres alternatives menys saludables, com poden ser productes molt dolços, que podrien augmentar la ingesta de calories diàries. A més, cal destacar que el cafè té la capacitat de suprimir la gana

Per altra banda, el cafè pot alterar la qualitat i la quantitat de son diari. Un estudi publicat l'any 2013 a 'The Journal of Clinical Sleep Medicine' va demostrar que la presa de cafè fins a sis hores abans d'anar a dormir pot alterarconsiderablement el cicle de son normal d'una persona. És per aquest motiu que quan es deixa de prendre aquesta beguda, sobretot a la tarda o a la nit, els consumidors noten una millora en la quantitat i la qualitat del son. 

La cafeïna és la culpable d'un altre efecte secundari a curt termini com és el mal de cap. Quan es deixa de prendre cafè, es redueixen els nivells d'adrenalina i dopamina de l'organisme, dos neurotransmissors que actuen com estimulants naturals. A més, la cafeïna també afecta al nerviosisme. Deixar de prendre-la pot donar lloc a una situació de tranquil·litat inesperada, ja que el cafè provoca nerviosisme i irritabilitat. És per aquest motiu que els metges insisteixen a saber adaptar la dosi d'aquesta beguda a cada organisme, sense passar-se. 


Comentaris

envia el comentari