YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Es disparen els casos de coronavirus a Catalunya

La regió de Lleida segueix sent la més afectada, amb un total de 259 positius en les últimes 24 hores

Pla general d'un professional sanitari atenent una pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós el 28 d'abril de 2020
Catalunya suma 1.055 nous casos confirmats de coronavirus | ACN

Catalunya ha sumat 870 nous positius per covid-19 confirmats per PCR o epidemiològicament respecte al balanç de fa 24 hores, segons les últimes dades del Departament de Salut

Això situa la xifra global de positius en 79.972, però puja fins a 92.392 si es tenen en compte les proves serològiques (1.055 més).

22 noves defuncions i 11 ingressos a l'UCI en estat greu

Pel que fa a les defuncions, les funeràries catalanes han reportat 22 noves morts i el balanç total és de 12.702 defuncions. D'aquestes, 6.966 han estat en hospitals o centres sociosanitaris, 4.116 en residències de gent gran i 806 en domicilis. La resta de casos no són classificables per falta d’informació.

Pel que fa als ingressos hospitalaris, des de l’inici de la pandèmia 4.268 persones han hagut de ser ingressades a la Unitat de Cures Intensives (UCI) en estat greu. El balanç d’aquest dimarts assenyala que actualment n’hi ha 88, el que representa onze ingressos de gravetat més durant les últimes 24 hores.

Lleida es manté com la regió més afectada

Dels casos nous amb prova confirmada, 259 són a la regió sanitària de Lleida (178 amb PCR al Segrià), 196 a la de Barcelona ciutat (132 amb PCR a la capital catalana), 163 a la metropolitana nord i 140 a la sud (dinou amb PCR a l'Hospitalet de Llobregat).

Quim Torra descriu la situació a Catalunya com «massa crítica»

Les dades arriben tan sols un dia després que el president de la Generalitat, Quim Torra, reconegués que la situació a Catalunya és «massa crítica» i l'augment de contagis de les últimes setmanes esdevé «molt preocupant». Entre altres mesures, el Govern ha optat per prohibir els 'botellons' en un intent de conscienciar els joves i la seva funció en aquests moments. 

Per altra banda, en aquesta nova onada són els centres d'atenció primària els que comencen a notar la tensió i temen un nou col·lapse de la Sanitat. Els hospitals es mantenen, per ara, en una posició estable. És per això que el president afirma que els pròxims deu dies seran «clau» i és on la societat haurà de fer «un esforç col·lectiu».


Comentaris

envia el comentari