YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El govern prohibeix els 'botellons' a tot Catalunya

Hi haurà sancions de fins a 15.000 euros per qui no segueixi la nova mesura

Meritxell Budó, consellera de Presidència, en una roda de premsa, 14/07/2020
Hi haurà sancions per qui no segueixi la nova mesura | Catalunya Diari

El Govern ha decidit aprovar una nova mesura per fer front al coronavirus, aquesta vegada amb relació a l'oci nocturn. Els Departaments de Salut i d'Interior aprovaran en el PROCICAT la prohibició arreu del territori del consum compartit d'alcohol, també coneguts com a 'botellons', a la via pública. 

Aquesta mesura ha estat anunciada d'acord amb el tancament dels locals d'oci nocturn. En aquest sentit, seguirien una línia coherent per evitar les festes entre els més joves i, així, evitar una de les activitats que més contagis està provocant. 

Entre 3.000 i 15.000 euros de multa

Així ho ha comunicat la Consellera de Presidència, Meritxell Budó, en roda de premsa aquest matí de dimarts. A més, ha comunicat que aquestes mesures hauran de ser gestionades per cada Ajuntament i, en cas de ser incomplertes, els individus seran sancionats amb entre 3.000 i 15.000 euros de multa, considerant que es tracta d'una sanció greu

Encara que ja hi havia ordenances municipals que prohibien en moltes localitats aquesta activitat festiva, han volgut fer una normativa que acollís a tots els pobles de Catalunya. «No era una mesura generalitzada. En el marc del PROCICAT es dona cobertura en aquests llocs que no estava prohibit a aquells llocs que no estava prohibit beure al carrer», ha concretat la Consellera. 

Catalunya, un «destí turístic segur»

En aquesta mateixa roda de premsa, Meritxell Budó ha respost a les recomanacions d'altres països a no viatjar a Catalunya a causa de la situació extrema en la qual es troba el territori. «Catalunya és un destí turístic segur i responsable, estem compromesos, hem fet la feina i tots els establiments compleixen la normativa d’higiene i seguretat. La gent pot venir tranquil·lament a passar les vacances», ha respost. 


Comentaris

envia el comentari