Noruega i Irlanda imposen quarantena per a tots els viatgers procedents d'Espanya

Alguns països han començat a imposar quarantena per als viatgers

Ala d'un avió volant
Alguns països europeus comencen a imposar quarantena per als viatgers procedents d'Espanya   | Unsplash

Els brots de coronavirus que s'estan produint arreu del territori afecten tant a nivell nacional com internacional. Entre d'altres, els governs de Noruega i Irlanda han anunciat recentment que els viatgers procedents d'Espanya hauran de fer una quarantena de 10 i 14 dies, respectivament, en arribar al país.

Així ho ha anunciat avui mateix el govern de Noruega, que apunta que els viatgers procedents d'Espanya hauran de fer una quarantena de 10 dies en arribar al país, una conseqüència directa del repunt de casos de covid-19 que s'està vivint. Així, les persones que arribin al país nòrdic a partir d'aquest dissabte hauran de fer aïllament després que el govern noruec hagi exclòs Espanya dels estats europeus que considera que tenen un risc de contagi «baix». Noruega actualitza la informació cada 14 dies.

Per la seva banda, el govern de Dublín ha anunciat aquest mateix divendres que manté les seves restriccions sobre els viatges internacionals per evitar rebrots de coronavirus. El govern de la capital irlandesa ha assegurat que només elimina la quarantena de 14 dies als viatgers que arribin a Irlanda des de 13 països europeus, entre els quals no figuren importants destins vacacionals com Espanya o França, i tampoc el veí Regne Unit ni els Estats Units.

Les demandes d'Irlanda

Irlanda demana a tots els viatgers que arribin als aeroports i ports del país, inclosos els residents nacionals, que s'autoaïllin  o «restringeixin els seus moviments» durant dues setmanes si no estan en l'anomenada «llista verda». Això significa que hauran de «quedar-se en un domicili designat» i «evitar a altres persones i situacions socials tant com sigui possible», ha precisat el Ministeri de Sanitat.

  

  

  

  

En conseqüència, recomana que limitin l'ús del transport públic; que evitin visites socials i contactes «cara a cara» amb «persones de risc»; que efectuïn compres «absolutament necessàries», suposat per al qual és obligatori l'ús de proteccions facials.

La «restricció de moviments» de 14 dies, que no és obligatòria per llei, també s'aplica als «ciutadans irlandesos» que tornen al país, als asimptomàtics i als quals han donat negatiu per coronavirus en un test efectuat en una altra jurisdicció.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari