Ha arribat ja la segona onada de coronavirus? Parlen les autoritats

La comunitat d'Aragó, amb més de 400 nous casos, segueix sent l'epicentre de la pandèmia a casa nostra

Dues professionals Sanitàries Treballant a l'Banc de Sang i Teixits de l'hospital Trueta
Les xifres de contagiats a Espanya no deixen d'augmentar | ACN

El Ministeri de Sanitat ha informat de 971 nous casos de coronavirus aquest dijous 23 de juliol, enfront dels 730 de dimecres passat, fet que suposa 241 persones més contagiades per la COVID-19. El total de positius ascendeix a 270.166 des de l'inici de la pandèmia. La situació a Espanya és molt preocupant. En tan sols un dia s'ha produït un terç més de contagis, cosa que no passava des que va esclatar la crisi sanitària, quan els positius es multiplicaven de forma exponencial. En els últims dies, el nostre país frega el miler de diagnòstics cada 24 hores, unes dades negatives que no es veien des de principis de maig.

A més, hi ha 281 brots actius repartits per tota la geografia espanyola, 57 més que els notificats un dia abans, segons ha anunciat aquest dijous la cap de l'àrea de Centre de Coordinació d'Alertes Sanitàries, María José Serra. En la roda de premsa, Serra va explicar que a Espanya, s'han registrat des de l'inici del desconfinament 369 brots amb més de 5.000 casos vinculats. «Tenim brots importants. Pot ser que sigui una segona onada, hem de veure el que passa en les pròximes setmanes», va reconèixer la mà dreta de Fernando Simón.

I és que les estadístiques oficials del ministeri de Sanitat ja no poden amagar que els rebrots estan tirant per terra tota la feina feta durant la desescalada. La Comunitat d'Aragó és el territori més castigat amb 415 casos. Aquesta àrea geogràfica segueix sent una de les zones més preocupants de tot el país, ja que és incapaç de controlar els focus a la província de Saragossa, després d'haver aconseguit aturar els focus a les comarques d'Osca.

Catalunya, en segon lloc de contagis

Catalunya, amb 182 positius ocupa el segon lloc del rànquing, després que els casos a la comarca del Segrià a Lleida s'hagin reduït. No obstant això, la situació a l'àrea metropolitana de Barcelona preocupa enormement en comptar amb més de 30 rebrots encara actius. «Barcelona i Saragossa són àrees on clarament els casos estan augmentant. Creiem que les mesures que estan prenent poden ser útils», va apuntar la número 2 de Fernando Simón. «Els brots relacionats amb l'oci, discoteques, grans festes, familiars i amics, estan augmentant. Són brots d'una magnitud important, alguns de més de 100 persones», va concloure Serra.


Comentaris

envia el comentari