Discover Quim Torra

Quim Torra es pronuncia sobre les noves mesures contra la Covid: «Ens hi va la vida»

El president ha apuntat que la situació a Catalunya és «massa crítica»

La situació a Catalunya és «massa crítica» i l'augment de contagis de les últimes setmanes esdevé «molt preocupant». Així mateix ho ha reconegut el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la roda de premsa convocada aquest matí per anunciar noves mesures contra la pandèmia de coronavirus a Catalunya.

En aquest sentit, Torra ha assegurat que el govern farà «tot» el que estigui a les seves mans per protegir a la població. Amb tot, demana a canvi una precaució extrema per part de tots els ciutadans, així com «una gran solidaritat i un gran esforç col·lectiu» per poder protegir la salut dels catalans. «Ens hem de conscienciar que ens hi va la vida», ha afirmat el president de la Generalitat, d'allò més contundent.

Crida a tota la població

Entre altres coses, el president ha anunciat que cal respectar les mesures per tal d'«evitar que arribi als centres hospitalaris» una altra vegada i «no haver de reviure aquells dies d'angoixa i foscor». Per això ha assegurat, dirigint-se a tots els ciutadans: «És les nostres mans evitar-ho».

Torra també ha volgut fer una crida a tots els joves: «Avui, un 'botellón' no és una festa, és un acte d'insolidaritat». En aquest sentit, el president ha demanat a tota la població baixar el ritme de vida actual, i també «reduir la concentració de persones».

«Evitem passar de febrer a març» ha demanat el president, que tot i que assegura que entén que ens trobem en una època de vacances, i més després de tot el que hem passat, creu que és necessari que hi hagi una important responsabilitat social: «No hi pot haver un mosso a cada cantonada».

El turisme dona bones valoracions

A més a més, en la roda de premsa Torra ha volgut apuntar que alguns turistes apunten que se senten més segurs a Catalunya que al seu país d'origen, ja que tal com ha apuntat el president: «Aquí tothom porta mascareta».

De fet, bona part dels turistes estrangers que passen uns dies de vacances a Catalunya no entenen per què des d'alguns països es recomana no venir. Visitants anglesos o francesos ho veuen com un «error» i asseguren que les mesures que s'han pres són «les mateixes» que hi ha al seu país, i, en alguns casos, més restrictives.