Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent, durant l'obertura de Casa Seat

Torrent anuncia que les eleccions a Catalunya seran el 14 de febrer de 2021

Ho ha confirmat aquest divendres el president del Parlament, Roger Torrent

Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent, durant l'obertura de Casa Seat
El president del Parlament, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fixat aquest divendres la data de les properes eleccions a Catalunya: seran el 14 de febrer de 2021. Torrent ho ha confirmat aquest divendres en una entrevista a 'RAC1', on ha estat preguntat pel procés de convocatòria electoral que va endegar aquest dijous, dia 1 d'octubre. Aquest és el 'tempo' amb què es treballa des del Parlament, que només es veuria alterat en cas que es convoqués un debat d'investidura, supòsit altament improbable perquè l'independentisme, que té majoria, ha decidit no buscar cap relleu i, per tant, cap altre diputat podria aglutinar els suports necessaris.

Sant Valentí electoral: Les eleccions a Catalunya, el 14 de febrer

Torrent ha confirmat uns càlculs electorals que ja apuntaven cap a uns comicis el 14 de febrer. Aquest dijous, 1 d'octubre, dia posterior a la publicació del relleu de Torra al DOGC, s'iniciava el període de deu dies hàbils perquè Torrent faci una ronda de contactes amb els grups parlamentaris per cercar un candidat. El president del Parlament ha confirmat que iniciarà aquestes consultes aquest mateix divendres. El termini expirarà dijous, dia 15 d'octubre. A partir del 16, ja podrà informar la cambra del que es dona per fet: no hi ha cap candidat i comença a córrer un període de dos mesos durant els quals, hipotèticament, s'ha de buscar un nom. Per ajustar el calendari electoral a un diumenge, es preveu que aquest acte es faci probablement dimarts 20 d'octubre.

Com que, tret de cap sorpresa majúscula, no hi haurà candidat, aquest impàs arribarà a la seva fi el cap de setmana del 19 i el 20 de desembre, quan Pere Aragonès signarà el decret de convocatòria d'eleccions per al tempo marcat per l'estatut, exactament 54 dies més tard. D'aquesta manera, doncs, el calendari electoral encaixaria a la perfecció amb la data anunciada aquest diumenge Roger Torrent: el diumenge, 14 de febrer de 2021. Amb l'horitzó electoral fixat, doncs, ja se sap que la campanya electoral s'iniciarà a la mitjanit de divendres, 29 de gener, i acabarà el dia 12 de febrer.