Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou

El Barça anuncia que el vot per correu en les eleccions presidencials no serà viable

Aquestes, en un principi, tindran lloc el pròxim març del 2021

Malgrat que el Barça va anunciar el passat dijous, 10 de setembre, que celebraria les eleccions presidencials el 20 i el 21 de març del pròxim 2021, durant el cap de setmana, i que, a més, s'habilitaria el vot per correu, ha informat avui dilluns, 14 de setembre, que aquest servei per correu no estarà permès, tal com ha confirmat 'El Nacional' a partir de fonts de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya

Una data polèmica

Així, les eleccions a la presidència del FC Barcelona hauran de ser presencials. Ara bé, la Secretaria ha anunciat que la votació podrà ser en diferents seus i permetrà que tingui lloc durant dos dies. La data en què se celebraran les eleccions també és polèmica, ja que el Barça no jugarà al Camp Nou i, tal com estipulen els Estatuts del club, la votació ha de tenir lloc quan hi hagi partit a l'estadi. Tanmateix, la junta actual va optar perquè fos aquest cap de setmana, quan el Barça disputarà un encontre a l'Anoeta. 

És evident que no se sap realment com serà la situació sanitària i si realment podrà haver-hi assistents al camp de públic, però, per al moment, la data segueix sent la decidida. La junta actual, encara amb Josep Maria Bartomeu al capdavant, és conscient de la gran de detractors que té i celebrar-ho el 20 i 21 de març en diferents seus i per correu afavorirà el continuisme i la permanència dels directius.

Paral·lelament, la moció de censura contra Bartomeu i la seva junta per destituir-los segueix endavant i està ja a punt de finalitzar. Aquesta, però, haurà d'aconseguir 16.500 firmes per prosperar i, en cas de fer-ho, hi haurà un referèndum al Barça

Atac informàtic al web de la moció

Després d'anunciar que ja s'ha arribat a l'equador de les firmes, els impulsors de la plataforma Més que una Moció va informar que la web va patir un atac informàtic. Concretament, la pàgina www.mocio2020.cat, que és on es poden consultar els llocs de votació i on hi ha tota la informació necessària.

Segons van indicar, el web va patir un atac informàtic desconegut que va impossibilitar el seu accés. «Aquest atac no és només una agressió contra l'organització, sinó també contra els drets de manifestació dels socis i sòcies del club que volen exposar la seva oposició a una junta esquitxada per escàndols com el 'Barçagate', una operació digital de desprestigi contra jugadors i organitzacions opositors al president Josep Maria Bartomeu», van manifestar.