Es registren tres agressions sexuals en cinc dies a Barcelona

Eliminen l'altura mínima pels aspirants a les oposicions dels Mossos

Sí que se segueix demanant un índex de massa corporal adequat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va fer públic aquest dijous l'obertura d'una nova convocatòria de 750 places de Mossos d'Esquadra. 

Aquesta doncs, és la segona convocatòria per ampliar el nombre d'agents de la policia catalana en un any, ja que el passat mes de gener també es van obrir el mateix nombre de places. Ara bé, en aquest cas, hi ha una diferència significativa amb relació a l'anterior que, per a molts aspirants, pot convertir-se en un punt a favor.

Fins ara l'altura mínima era d'1,65 per als homes i d'1,60 per a les dones

Es tracta de l'eliminació de l'altura mínima que, fins ara, era d'1,65 metres per als homes i d'1,60 metres per a les dones. Aquest punt, formava part d'un dels 10 requisits necessaris per a tots aquells aspirant que volguessin formar part de l'oposició.

Es registren tres agressions sexuals en cinc dies a Barcelona
Es registren tres agressions sexuals en cinc dies a Barcelona | Twitter (@mossos)

No passa el mateix en l'actual convocatòria, en la qual només es demanen nou requisits i, en cap d'ells, apareix el de l'altura. Així doncs, tots aquells que decideixen passar a formar part del cos policial hauran de superar una sèrie de proves que analitzaran les seves habilitats, però en cap cas, es mesurarà amb obligatorietat la seva mida mínima.

Un índex de massa corporal en concret

D'altra banda, sí que se segueix demanant un índex de massa corporal adequat, que permeti desenvolupar sense problemes l'activitat física que es reclama com a policies. Concretament, a la resolució es pot veure com s'especifica que els aspirants  hauran de tenir un índex de massa corporal de Quetelet entre 18,5 i 30, d'acord amb el que estableix la base 6.1.5. d'aquesta convocatòria.

També et poden interessar...