La mà d'un bebè agafant el dit d'una persona adulta

Una de les mares més joves d'Europa: Embarassada amb 10 anys i té el fill amb 11

Segons s'ha confirmat, tant la nena com el nadó estan bé de salut

Per a gran part de les persones, que una noia sigui mare abans de la seva majoria d'edat ja és una cosa bastant insòlita i fora del comú. En la nostra societat actual no és per res comú veure a una mare menor de 20 anys.

De fet, Espanya és el segon país de la UE en el qual les dones triguen més a donar a llum al primer fill. I és que ho fan al voltant dels 31,1 anys. És per això que veure mares tan joves impacta, fins i tot depèn de l'edat de la nena, espanta.

Això és el que ha succeït recentment al Regne Unit. A principis de juny, una nena ha donat a llum, considerant-se la mare més jove de la història des que es tenen registres, d'Anglaterra. I és que aquesta menor ha donat a llum amb tan sols 11 anys.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així ho ha publicat el diari anglès 'The Sun'. Es tracta d'un cas que ha generat gran impacte i preocupació al país. No només pel fet que la nena hagi tingut un fill als seus 11 anys, sinó perquè els familiars han admès que no sabien que la seva filla estava embarassada.

Es va quedar embarassada amb només 10 anys

Segons les informacions que s'han sabut fins al moment, la petita s'hauria quedat embarassada amb tan sols 10 anys. Així mateix, el seu embaràs hauria durat unes 30 setmanes, el que serien uns 7 mesos i mig.

Com diem, els familiars de la nena han assegurat als serveis socials que no coneixien que estava embarassada. De fet, han assegurat que ha estat un 'gran xoc' per a ells.

De moment tot s'ha centrat a què la nena i el nadó estan bé, encara que es comença a investigar tot el que ha passat. Una doctora ha parlat sobre el cas, assegurant que es tracta de la mare més jove que ha conegut. De fet, ha explicat que l'edat a la qual ella ha estat mare és normalment a la qual comença la pubertat.

I és que els 11 anys seria l'edat mitjana a la qual les noies entren en aquesta fase. És cert, d'altra banda, que pot iniciar-se tant abans com després. Però, el normal és que sigui entre els 8 i els 14 anys.

Sobretot aquest tema de donar a llum a una edat tan primerenca ha volgut pronunciar-se també. Així, la doctora ha assegurat que això comporta uns riscos importants, tant per a la mare com per al nadó. Ho ha fet dient: «Hi ha un major risc que el nadó neixi amb baix pes, preeclàmpsia, part prematur i moltes infeccions».

No obstant això, tal com s'ha confirmat, no sembla que el nadó hagi patit algun tipus de problema. Per sort, tampoc la mare sembla haver-se vist perjudicada pel part. Així doncs, ara només queda determinar les circumstàncies en què tot va succeir i esbrinar el motiu de l'embaràs de la nena.

Una nena de 12 anys era, fins ara, la mare més jove del Regne Unit

Tressa Middleton era anteriorment la mare més jove del Regne Unit. Això va succeir l'any 2006, quan ella tenia tan sols 12 anys. Igual que en el cas que s'ha donat ara, Tressa es va quedar embarassada a una edat molt primerenca.

Tanmateix, el seu cas va ser realment dramàtic, perquè el seu embaràs va ser a conseqüència d'una violació. El pitjor de tot és que va ser el seu propi germà qui va abusar d'ella i la va deixar embarassada. A més, es coneix el cas d'uns nens de 12 i 13 anys que van ser pares a aquesta edat en 2014