Imatge del col·lapse que s'ha produit al túnel de Glòries

Caos i espectacular embús en el primer dia feiner del túnel de Glòries a Barcelona

Important embús circulatori en el primer dia que el túnel se sotmetia a examen

Era el primer dia i el túnel de Glòries se sotmetia a examen. I bé, ja podem dir que ha suspès. A primera hora del matí d'aquest dilluns, 4 d'abril, el túnel des de la Gran Via fins a la rambla del Poblenou s'ha col·lapsat. 

L’Ajuntament de Barcelona, però, ho ha emmarcat en una situació de «densitat viària com cada dia en hora punta». En concret, hi ha més volum de vehicles a la cruïlla lateral muntanya, al carrer Bilbao amb Gran via, i també alguns conductors despistats al carrer Llacuna amb Gran Via. 

A més, s’ha produït una incidència a l’interior del túnel, amb un vehicle avariat que ha complicat una mica més la situació. El túnel ha funcionat correctament. Des del Servei Català de Trànsit no han detectat afectacions més enllà de les cues habituals a la C-31 a Badalona.

L'Ajuntament de Barcelona ja va preveure-ho 

El túnel de Glòries en sentit Llobregat va obrir diumenge a les 6.40 hores. El consistori ja va advertir que el dilluns podria ser complicat en hora punta i va demanar sortir amb temps o utilitzar el transport públic en la mesura del possible.

Punt final a anys d'obres

L'obertura del túnel en sentit Llobregat comporta modificacions en la mobilitat d'aquest àmbit. La novetat principal és l'eliminació dels carrils de circulació en superfície que quedaven a la Gran Via, entre el carrer Bilbao i el de Padilla. 

En aquest àmbit no hi haurà trànsit de pas i només poden desplaçar-se pels laterals els vehicles de veïns, serveis, transport públic o d'emergència.

Amb la nova configuració viària els vehicles que circulin pel túnel, en sortir, tenen l'opció de pujar pel carrer Padilla (carril dret) o bé pel carrer Marina (carril central). En línia recta per la Gran Via, des del carril esquerre, només poden circular els autobusos i els taxis. 

Abans d'entrar al túnel, a l'altura de la Rambla de Poblenou, hi ha una sortida cap al lateral de la Gran Via exclusiva per als autobusos i els taxis. La resta de vehicles que circulin per la C-31 i vulguin accedir al lateral de la Gran Via han d'utilitzar la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou.

D'altra banda, el carrer de la Llacuna queda sense connexió amb la Gran Via en sentit Llobregat i únicament restarà operatiu un carril per accedir al lateral mar, en sentit Besòs (guals i serveis). 

En el tram entre el carrer de Perú i la Gran Via, el carrer Llacuna es pacificarà i es permet la circulació només per ús veïnal i per accedir a la zona de càrrega i descàrrega del centre comercial.