YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Emotiu reconeixement del govern espanyol a Pau Donés l'any que ens ha dit adeu

El Consell de Ministres ha aprovat avui el lliurament de les Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts d'enguany

Imatge de Pau Donés
Pau Donés, el cantant de Jarabe de Palo, va morir enguany després d'una llarga batalla contra el càncer | Catalunya Diari

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, 29 de desembre, el lliurament de les Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts corresponents a l'any 2020 a 32 personatges de la cultura, destacat entre totes elles, les concedides a títol pòstum al cantant Pau Donés, a l'actor Álvaro de Luna i al dissenyador Andrés Sardá.

Aquests guardons de Belles arts, que han estat aprovats en la reunió del Consell de Ministres d'ahir dimarts a proposta del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, assenyalen a les personalitats i entitats que han realitzat una labor destacada en el terreny de la creació artística i cultural o hagin donat diferents serveis en el desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

A títol pòstum, la Medalla d'Or a les Belles arts ha estat concedida a Pau Donés (Barcelona, 1966 - Bagergue, Lleida; 2020), músic, compositor i cantant i creador de 'Jarabe de palo'; a Álvaro de Lluna (Madrid 1935- 2018), actor de cinema i televisió; i a Andrés Sardá (Barcelona, 1929 - 2019) dissenyador de moda.

El Consell de Ministres també ha aprovat la concessió de la Medalla d'Or de les Belles arts als actors Antonio Resines i Carlos Hipólito; al director d'escena Emilio Sagi; als directors de cinema Montxo Armendáriz i Álex de l'Església; i a les actrius Adriana Ozores i Emma Suárez.

'Misteriosamente hoy', el nou single pòstum de Pau Donés 

Jarabe de Palo va treure al mercat l'11 de desembre el seu nou single i videoclip del disc 'Tragas o escupes', l'últim àlbum que van gravar al costat de Pau Donés abans que el càncer li fes perdre la vida el mes de juny d'enguany. En el nou senzill, 'Misteriosamente hoy', predomina la positivitat i la vitalitat de viure i morir d'una forma tranquil·la i plena de pau.

Aquest àlbum que va sortir a la llum amb el single 'Eso que tú me das', llançat el mes de maig, anava a ser publicat el mes de setembre passat, però la rapidesa dels esdeveniments i la mort de Pau va provocar que s'avancessin els terminis.

Altres guardonats amb la Medalla d'Or de Belles Arts

A més dels esmentats, també han estat condecorats amb el guardó els ballarins i coreògrafs Sara Baras; Antonio Canales; Carmen Werner i Teresa Nieto. En música, han estat guardonats la cantant i actriu Rosario Flores; el músic Manolo García; el compositor i director d'orquestra Gustavo Dudamel; Hans Zimmer Frankfurt, compositor de música cinematogràfica i videojocs; i la soprano María Bayo.

La col·leccionista i mecenes Pilar Lladó, presidenta de la Fundació d'Amics del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia; la presidenta del Patronat de la Fundació Federico García Lorca, Laura García Lorca; i l'acròbata i pallasso Miguel Ángel Fernández "Tinga Tinga", també rebran la seva Medalla d'Or. Igualment ho faran el filòsof Emilio Lledó, els catedràtics Simón Marchán Fiz (d'Estètica i Teoria de les Arts en la Facultat de Filosofia (UNED, Madrid), i Valeriano Bozal, d'Història de l'Art en la Universitat Complutense.

Paral·lelament, la restauradora de pintura María Dolores Fuster Sabater; l'artista Paz Muro i la galerista i col·leccionista Marga Sánchez, són altres guardonats pel govern d'Espanya. A més, el cuiner Quique Dacosta, la Real Maestranza de Cavalleria de Sevilla, en el seu 350 aniversari; l'editorial Marcial Pons i la col·lecció de Cinema i Dret de l'editorial Tirant lo Blanch també rebran la Medalla d'Or de Belles arts de 2020.


Comentaris

envia el comentari