La fàbrica de Girbau a Vic

Dràstiques mesures en una gran empresa catalana: acomiadaments i ERTO

Els sindicats han organitzat una vaga de 48 hores en contra de les mesures de l'empresa

Després de l’anunci de l’empresa Girbau el passat mes de gener on anunciava un ERO per acomiadar a 76 persones, ara la companyia ha fet pública una altra notícia. En aquesta ocasió, l’empresa anuncia que també aplicarà un ERTO d’un 15% de la jornada a 370 dels seus empleats de la planta de Vic.

La resposta de Comissions Obreres i altres sindicats no s’ha fet esperar i han convocat una vaga de 48 hores que començarà el 16 de febrer, a més d'altres concentracions en dies singulars.

Els empleats de Girbau protesten les mesures de l’empresa

D’aquesta manera, el comitè d'empresa de Girbau ha convocat una vaga de 48 hores que començarà a les 22 hores del 16 de febrer i finalitzarà el dia 18 de febrer, a les 22 hores, i dues concentracions contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), segons ha informat aquest dimarts CC.OO en un comunicat.

La plantilla de Girbau ha intensificat les mobilitzacions després que, en l'última reunió del període de consultes de l'expedient, a més de mantenir l'ERE que afecta 76 persones, l'empresa ha proposat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per un any, ampliable per un altre, «sense plantejar cap mena de mesura per a minimitzar l'impacte» sobre els treballadors.

500 treballadors han estat convocats a la vaga

Davant aquesta situació, el sindicat ha confirmat en declaracions a Europa Press que el comitè d'empresa ha convocat a 500 treballadors a la vaga de 48 hores i dues concentracions: una dimecres que ve 10 de febrer, de 13 a 15 hores, davant la nau principal de l'empresa, i l'altra divendres que ve 12 de febrer, a les 12 hores, en la plaça Major de Vic (Osona).

CC.OO. d'Indústria ha manifestat el seu rebuig davant la deriva que està prenent la direcció de Girbau i «dóna total suport a la plantilla en les seves mobilitzacions». Així mateix, el sindicat ha insistit a exigir a l'empresa la retirada del ERE i que s'assegui a negociar amb la voluntat de trobar una solució que garanteixi l'ocupació i tingui la «mínima afectació sobre la plantilla».