Un supermercat SUMA, en una imatge cedida aquest 13 de gener del 2021

L'empresa GM FOOD obre 42 franquícies a Catalunya durant el 2020

Amb una facturació de 1.161 milions d'euros i una plantilla de 2.500 empleats, és una empresa internacional propietat del multinacional xinesa Bright Food

La companyia GM FOOD, referent al sector de la distribució alimentària, ha tancat el 2020 amb 95 nous supermercats franquiciats repartits en tretze comunitats autònomes, 42 de les quals a Catalunya. D'aquestes, 12 s'han obert a les comarques gironines (set Pròxim, quatre SPAR i un SUMA), 27 a Barcelona (17 Proxim, 9 SUMA i un SPAR), dos a Tarragona amb SUMA i un a Lleida, amb l'ensenya Proxim. En total, les noves obertures han suposat la creació de 138 llocs de feina i un augment de 7.160 metres quadrats de superfície de sala de vendes.

La resta de supermercats, 38 SUMA i 15 Proxim s'ubiquen a Andalusia (15), Comunitat Valenciana (10), Balears (5), Madrid (5), Aragó (4), Castella-la Manxa (4), Castella i Lleó (4), Canàries (2), Astúries (1), Euskadi (1), Galícia (1) i Navarra (1).

En línia amb el seu pla de creixement, durant el 2020 GM FOOD va inaugurar els seus primers supermercats SUMA a Galícia i Astúries, ensenya amb la qual fins ara no tenia presència. Des de la companyia remarquen els «bons resultats» aconseguits amb els nous establiments tenint en compte «un any difícil» marcat per la pandèmia i els confinaments.

La companyia ha fet una gran renovació durant l'últim any

Durant l'any passat any, la companyia va fer una renovació integral i d'adaptació de sostenibilitat als seus centres de cash&carry Gros Mercat de Figueres, Girona i Palamós i té en marxa la reforma del centre d’Olot, tots ells a la demarcació de Girona

La transformació, orientada fonamentalment a potenciar la zona de frescos i a ampliar l'assortiment de referències de proximitat, va suposar una inversió total de 5,1 milions d'euros.

El catàleg de marques pròpies també s'ha ampliat durant aquest any, amb la incorporació de les infusions Greenwell, els cafès Zicarelli i les aigües Idonia. En l'àmbit de la sostenibilitat, ha impulsat la reducció de plàstics a favor de productes de materials sostenibles. I ha continuat la inversió en millores energètiques mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques i equips més eficients.

Una facturació de més de 1.000 milions d'euros

GM Food Iberica, amb una facturació de 1.161 milions d'euros (MEUR) i una plantilla de 2.500 empleats, és una empresa internacional propietat del multinacional xinesa Bright Food. GM FOOD té 6 seus repartides per l’estat i és referent en el sector Horeca amb la seva ensenya de cash&carry Gros Mercat, amb 70 centres, i la divisió de Food Service. En el negoci del retail, compta amb més de 800 supermercats de proximitat sota les ensenyes SUMA, Proxim i SPAR.