Imatge d'un autobús en una estació d'autobusos.

Una empresa noruega busca conductors d'autobús a Catalunya, cobrant 3300 euros

El portal oficial de la Unió Europea (EURES) ha llançat aquesta oferta laboral

No fa gaires mesos, a diferents països d'Europa, i entre ells, a Catalunya, es va patir una crisi de camioners que va posar en alerta tot el sector de transports.

Tot i això, també hi ha una gran escassetat de conductors d'autobús per la continuïtat dels ERTES i l'alt atur. Actualment, la taxa d'atur a casa nostra és del 13,8%, la cinquena més alta d'Europa.

Aquesta manca de professionals al sector de transport urbà genera una gran preocupació entre la societat, per tant és urgent trobar una immediata solució.

Per això, una gran quantitat d'empreses estrangeres ofereixen llocs de treball amb unes condicions laborals òptimes.

Imatge d'un autobús en una carretera.
Es necessiten conductors d'autobús urgentment tant a Catalunya com a l'estranger. | Canva
 

Es busquen conductors d'autobús per a seu a Stavanger, Noruega

És el mateix cas de l'empresa Norgesbuss, que ha recorregut a EURES, el portal oficial de la Unió Europea que fomenta la mobilitat laboral, amb l'objectiu de contractar conductors de bus.

Norgesbuss és una companyia d'autobusos noruega, fundada originalment el 1993, que lidera el transport públic en aquest país nòrdic. El 2011 es va registrar un total de 900 empleats. Tot i això, actualment compta amb un escàs nombre de 450 treballadors, una de les conseqüències de la crisi de transportistes.

Per aquesta raó, l'empresa cerca conductors per a la seva seu a Stavanger, una ciutat portuària situada al sud-oest de Noruega, considerada la quarta ciutat més poblada de l'estat amb 130.000 habitants. La intenció de la companyia és crear llocs de treballs fixos i estables.

L'oferta s'ha estès, majoritàriament, per Espanya mitjançant EURES. A més, cal assenyalar que, segons expliquen des d'aquest portal, a Norgesbuss actualment treballen més de 50 conductors espanyols.

Imatge d'un conductor de bus.
L'empresa noruega busca conductors de bus per la seva seu a Stavanger. | Canva
 

El salari mínim pot arribar als 40.000 euros

Les condicions salarials depenen de la reglamentària del país. Per això, en aquest cas, el salari mínim d'un conductor d'autobús parteix de la quantitat de 37.000 euros anuals, sense comptar les pagues extres i els plusos per nocturnitat.

Si es tenen present aquests factors, el sou sol assolir els 40.000 euros, que serien uns 3.300 euros bruts mensuals. Així mateix, els treballadors comptaran amb altres beneficis socials, com ara ajudes per al pagament del gimnàs, reunions socials i altres avantatges.

D'altra banda, l'empresa s'ofereix a buscar per al candidat allotjament, ajudar-lo a fer els tràmits necessaris i adaptar-lo al lloc de treball, així com, en general, a la societat noruega.

Imatge de l'interior d'un autobús.
Els treballadors cobraran un bon sou, a més d'altres beneficis. | Canva
 

Requisits per treballar com a conductor d'autobús a Noruega

No obstant això, per optar a aquest lloc de treball a Noruega, cal una sèrie de requisits, que són els següents:

1. Carnet de conduir D+CAP que estigui en vigor.

2. Que l'aspirant disposi de 6 mesos d'experiència.

3. Bona atenció al client i saber treballar en equip.

4. Realització de curs previ a la incorporació, d'idioma i cultura noruega. El curs d'idioma pot obtenir finançament d'EURES i compta amb modalitat mixta, és a dir, pot ser presencial i online, al mes de juliol.

5. Es recomana tenir coneixements d'anglès, tot i que no és imprescindible.

Passos a seguir per apuntar-se a l'oferta

Els candidats que aspirin a aquest lloc de treball hauran d'enviar el seu currículum en anglès o castellà abans del 31 de maig del 2022 al següent email: eures.nordicos@sepe.es. A l'assumpte s'haurà d'afegir «CONDUCTOR PER A NORGESBUSS».

Un cop fet tot aquest procés, els representants de l'empresa noruega viatjaran fins a Espanya per procedir amb la selecció de personal, que inclou una entrevista personal i una prova de conducció.

En conclusió, el portal EURES és una bona opció per trobar feina a l'estranger, a més, de disposar de més oportunitats laborals per, en aquest cas en concret, el sector de transport.