Pla general de la Via Laietana de Barcelona sense cotxes i amb persones fent un passeig, fent esport o passejant el gos

L'empresa que es va reinventar per ser el proveïdor oficial de mascaretes de l'Ajuntament de Barcelona

L'empresa es dedicava a la confecció de roba esportiva per l'alta competició

Durant la crisi del coronavirus van ser moltes les empreses les que van patir molt per la seva continuïtat a causa de l'aturada de l'economia que va tenir tot el país. Mentre algunes no van tenir més remei que tancar, altres van haver d'aprendre i reinventar-se. 

Va ser el cas d'una empresa barcelonina, Arch Max, la qual va passar de la confecció de roba esportiva per l'alta competició, a fabricar mascaretes de tela reutilitzables. I va ser gràcies a l'Ajuntament de Barcelona que van poder tirar endavant aquesta nova variant de la companyia. 

En plena pandèmia, l'Ajuntament va veure's obligat a trobar alguna solució «a causa de l'escassetat de mascaretes per protegir el personal municipal adscrit als serveis essencials i altres entitats col·laboradores». Per aquest motiu, «des de l'Ajuntament de Barcelona es posava en marxa un Pla de Contingència que té com a objectiu, amb urgència, una xarxa local amb capacitat de confeccionar aquestes mascaretes». 

314.600 euros destinats a l'empresa barcelonina

Quan el consistori va contractar durant la pandèmia la confecció de 200.000 mascaretes per poder dotar tot el seu personal, ho van haver de fer a través d'un concurs públic. Finalment, i tal com publica 'Metrópoli Abierta', Arch Max va oferir les mascaretes a un preu unitari d'1,3 euros — sense l'IVA inclòs —, amb un total de 314.600 euros. 

Aquesta empresa, creada l'any 2012 per l'empresari Jordi Martí, ha creat diversos productes que han estat coneguts arreu del món. És el cas del qual va dissenyar Martí el 2015: uns mitjons tèrmics per prevenir lesions entre els esportistes. A més, una important empresa del sector, va acreditar que eren efectius contra la fasciïtis plantar. Va ser tal l'èxit d'aquests mitjons que els va arribar a adoptar el FC Barcelona.

Des de llavors, l'empresa catalana també ha arribat a fabricar armilles d'hidratació o cinturons portaobjectes. Tal ha estat la seva fama que la marca Arch Max ha estat present en diverses de les carreres esportives internacionals més importants del món.