YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una empresa de Reus compra la major part del resort de Boí Taüll

Esquiades.com preveu una aportació de 250.000 euros per a l'adquisició dels dos hotels i del bloc d'apartaments

Pla general d'un del hotels del Pla de l'Ermita, al Resort de Boí Taüll
Pla general d'un del hotels del Pla de l'Ermita, al Resort de Boí Taüll | LleidaDiari.cat

La Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, ha rebut amb satisfacció l'oferta presentada una empresa de Reus vinculada al portal web Esquiades.com per adquirir la major part del Resort de Boí Taüll, en concret els hotels Taüll i Romànic i els apartaments La Solana, situats al Pla de l'Ermita.

L'Ajuntament de la Vall de Boí considera que aquesta notícia genera «confiança i satisfacció» i que «s'acaba amb un període d'incertesa». Des del comitè d'empresa també fan una valoració «molt positiva» de l'oferta presentada, donat que preveu, entre altres coses, assumir el deute de dos milions d'euros amb la Seguretat Social i la totalitat dels 53 treballadors en plantilla.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'única oferta que s'ha formalitzat per adquirir els actius

L'oferta d'aquesta empresa de Reus és l'única que s'ha formalitzat per adquirir els actius i, tot apunta, que en els pròxims dies els jutges li acabarà adjudicant els establiments hotelers.

  

El primer tinent alcalde de l'Ajuntament de la Vall de Boí, Nil Montsó, considera que l'empresa compta amb una «solvència» acreditada de gestió donat que ja disposa d'un hotel al mateix ressort de Boí Taüll. Montsó ha explicat que es tracta d'una bona notícia pels treballadors, que mantindran els seus llocs de feina, i per tota la comarca. La continuïtat d'aquest complex és «important» per a l'economia de la comarca, ha dit Montsó.

Des de fa unes quantes temporades, a l'inici de la campanya de la neu, hi havia incertesa per la continuïtat d'aquest complex. Montsó ha reconegut que poder començar una temporada amb «tranquil·litat» és una «molt bona notícia». Des del Comitè d'Empresa, Manuel Romero (CCOO), ha explicat que els treballadors valoren «molt positivament» l'oferta presentada pel fet que preveu assumir el deute amb la Seguretat Social i la totalitat de la plantilla. Romero ha explicat que és «bo» que tots passin a formar part d'una mateixa unitat productiva i no formin part de diferents empreses i amb diferents condicions com passava fins ara.

 

Vinculada al portal web de reserves turístiques Esquiades.com

L'oferta presentada per la societat vinculada al portal web de reserves turístiques Esquiades.com preveu una aportació de 250.000 euros per a l'adquisició dels dos hotels i del bloc d'apartaments i, a més, l'empresa també es faria càrrec dels dos milions d'euros de deute amb la Seguretat Social i dels 53 treballadors de la plantilla dels establiments turístics.

Es tracta de l'única oferta presentada al procés concursal, motiu pel qual tot apunta que en els pròxims dies el jutge li adjudicarà la unitat productiva amb els tres establiments turístics. Tot i això, el principal creditor, el BBVA podria exercir el dret de tempteig però segons fons consultades per l'ACN tot indica que no té intenció de fer-ho.

Pla general de l'entrada d'un dels restaurants del Resort del Pla de l'Ermita a Boí Taüll
Pla general de l'entrada d'un dels restaurants del Resort del Pla de l'Ermita a Boí Taüll | LleidaDiari.cat

 

Esquiades.com destaca l'aposta de l'empresa per la destinació de Boí Taüll

Fonts del portal Esquiades.com consultades per l'ACN han explicat que l'oferta presentada per adquirir els dos hotels i els apartaments La Solana, al Pla de l'Ermita, reforça «l'aposta que, des de fa anys, l'empresa fa per la destinació i l'estació d'esquí de Boí Taüll». Asseguren que es tracta d'una operació de caràcter «estratègic» per part de la firma i descarten que l'interès per adquirir aquests allotjaments respongui a gens d'interès «especulatiu».

Així mateix, des d'Esquiades.com han apuntat que la voluntat de l'empresa és anar invertint els pròxims anys en la reforma i la millora d'aquests establiments turístics del complex turístic de Boí Taüll. Cal recordar que una altra societat també vinculada a Esquiades.com ja va adquirir fa dos anys l'Aparthotel Augusta, ubicat també al Pla de l'Ermita.

Ara, a l'espera que en els pròxims dies s'acabi adjudicant formalment la majoria del Resort a aquesta firma de Reus, faltarà també per concretar la gestió de l'estació d'esquí. S'espera que aquesta mateixa temporada passi a mans de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari