Un empresari es gasta l'ajuda del coronavirus en un Lamborghini, joies i hotels

L'home va invertir els diners de les ajudes per al Covid-19 en articles de luxe

Taula amb copes de vidre
L'empresari havia gastat part dels diners en articles de luxe | Pixabay

Espanya i la resta de món està travessant la que probablement és una de les crisis econòmiques i sanitàries més grans de la història. Milers d'empresaris han sol·licitat ajudes després de veure arruïnats pel tancament dels seus locals, però enmig de tanta necessitat s'ha colat algun que un altre aprofitat. És el cas d'un home de Miami, als Estats Units que ha estat arrestat després de sol·licitar 13,5 milions de dòlars en préstecs tous d'un programa federal d'ajuda a afectats de la Covid-19 per posteriorment gastar en compres de luxe.

David T. Hines, també ha estat acusat de fer declaracions falses a una institució financera i obtenir guanys il·legals a través de transaccions bancàries. «Pocs dies després de rebre els fons PPP, Hines va comprar un automòbil esportiu Lamborghini Huracan 2020 per uns 318.000 dòlars, que va registrar conjuntament al seu nom i el nom d'una de les seves companyies», declara la Fiscalia de Districte Sud de Florida. I és que això empresari no ha tingut inconvenient a emprar els diners de l'Estat per «fer compres en botigues de luxe i complexos turístics a Miami Beach», una cosa que de segur li portarà diversos problemes judicials.

Cinc anys de termini i 1% d'interés per retornar els diners

Ara, tot sembla indicar que Hines haurà de tornar els diners amb un 1% d'interès en el màxim termini de cinc anys després de la seva suposada estafa. La veritat és que aquesta notícia ha caigut com una galleda d'aigua freda al país, ja que Florida es troba sumida en una profunda pobresa, ja que part dels seus ingressos depèn del turisme. En aquest estat, el segon amb més incidència de virus al país després de Califòrnia, els casos confirmats van arribar aquest dilluns els 432.747, mentre les morts sumen 6.049 des de l'1 de març passat.


Comentaris

envia el comentari