Franco

Un empresari català ofereix enterrar Franco en un mausoleu a Flix

Es tracta de Gerard Bellalta que oferirà a l'advocat de la família Franco construir un mausoleu en aquest municipi

Després que el Tribunal Suprem espanyol hagi autoritzat l'exhumació de les restes del dictador, Francisco Franco, del Valle de los Caídos a petició del Govern espanyol, l'empresari català, Gerard Bellalta, ha ofert un espai a Flix on enterrar-hi les restes del dictador.  Es tractaria d'una finca d'onze hectàrees al municipi de Flix, a la Ribera d'Ebre. Així ho publica el diari Alerta Digital, després que la família Franco hagi rebutjat la decisió del Govern espanyol. 

L'oferta inclou la construcció d'un mausoleu

Segons Alerta Digital, Bellalta farà aquesta proposta a l'advocat de la família Franco, Luis Felipe Utrera Molina, i li explicarà tots els detalls de la seva oferta, que  inclou la constucció d'un mausoleu de dos pisos.  El mausoleu estaria inspirat en el de Teodorico, situat a la ciutat de Ravenna, a Itàlia, i el va construir cap a l'any 520 dC el rei Teodorico el Gran amb l'objectiu que fos la seva tomba

La idea de Bellalta és col·locar la tomba de Franco al pis inferior i construir un espai dedicat al dictador en el pis superior. Tanmateix, l'empresari espera que la família Franco accepti aquesta oferta i es compromet a obrir aquest espai al públic durant tot l'any. Així doncs, també es construiria un pàrquing i el lloc estaria vigilat permanentment. 

D'altra banda, l'empresari, explica a Alerta Digital que l'oferiment i la construcció d'aquest mausoleu també seria una manera de retre homenatge al seu pare, Gerard Bellalta i Carim, un empresari fabricant de mobles i accessoris de cuina que va morir fa pocs mesos. Segons Bellalta, el seu pare va ser voluntari de l'Exèrcit nacional i va participar en la batalla de l'Ebre. 

Gerard Bellalta ja va assegurar que tenia un «pla» per capturar Puigdemont

Bellalta també va declarar que ell mateix assumiria el cost de l'operació i que  pagaria 100.000 euros perquè el pla es dués a terme. Els fets van passar a principis d'abril d'aquest any, quan l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va denunciar els fets i va demanar protecció, segons publica El Español.

Bellalta va declarar que no volia revelar el pla perquè si no Puigdemont el descobriria, això sí, voldria explicar-lo a Santiago Abascal i a Pablo Casado. A més, també va declarar que  no segrestaria a l'expresident, només voldria parlar amb ell i convèncer-lo perquè tornés.