Platja d'Aro

José Aníbal, la víctima de Platja d'Aro, fugia de l'extrema pobresa d'Hondures

Amb tan sols 32 anys enviava tot el que guanyava a Hondures, on tenia una filla de 5 anys

José Aníbal Paredes García, aquest és el nom del jove hondureny, de 32 anys, que malauradament va morir dissabte a Platja d'Aro, al Baix Empordà, en inundar-se els baixos d'un edifici on dormia a causa de les fortes pluges d'aquell cap de setmana.

L'home es trobava  dormint al soterrani de l'empresa Climatització Obres i Serveis SL, on un amic seu li havia deixat dormir per «motius personals», segons indica el 'Diari de Girona'. José Aníbal era l'únic sustent de la seva família a Hondures, la qual viu a Piedras Negras, a Santa Bárbara, de forma molt humil.

Treballs esporàdics

La cobertura en el lloc de residència dels seus familiar és escassa, un  problema que ha complicat la comunicació per transmetre'ls la mala notícia. El difunt, a més dels seus pares, qui ja són grans, i dos germans en situacions precàries, també  tenia una filla de 5 anys  a Hondures, a la qual no veia des de feia 3 anys, quan va arribar a Espanya, tot segons informa el mitjà esmentat.

  

Ja en comarques gironines, en situació il·legal com molts altres compatriotes que marxen del seu país desesperats per la situació d'extrema pobresa, José Aníbal va aconseguir  diverses feines esporàdiques com a agricultor. La seva prioritat era la família a la qual enviava diners per comprar aliments, medicaments i productes bàsics; motius per als quan no podia assumir un lloguer on viure dignament, per això, en el moment del fatídic accident es trobava dormint als baixos d'una empresa.

Una campanya per ajudar la família del difunt

Les  despeses de repatriació  del cadàver les assumirà el consolat d'Hondures, no obstant això, l'associació d'Hondurenys Solidaris, amb seu a Barcelona, ha decidit iniciar una campanya per recollir fons per ajudar a la humil família amb les despeses de l'enterrament. Així doncs, tot i que l'entitat ha farà una donació inicial, també ha obert un compte a la Caixa perquè tothom qui ho desitgi pugui fer una donació per ajudar als familiars. «Tristament, el nostre compatriota va perdre la víctima arran de les fortes pluges que van assolar la Costa Brava», és un fragment de l'escrit que l'associació va difondre per les xarxes socials.

Maurici Jiménez, l'alcalde de Platja d'Aro, va apuntar que  l'Ajuntament no tenia constància que la víctima dormís en l'espai on va perdre la vida el passat dissabte. A més a més, també va destacar que era un lloc que «no estava reglat ni tenia cap cèdula d'habitabilitat, i per tant no hauríem pogut concedir cap permís». L'alcalde també ha assegurat que el cas ja es troba en mans dels Mossos i que s'ha engegat «un procediment judicial» per valorar les possibles responsabilitats penals.

També et pot interessar...