Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei Felip VI saluda en una imatge acompanyat per la reina Letícia i un mossèn de Poblet en la visita dels monarques al monestir l'estiu del 2020

Els empresaris alerten Felip VI de la imatge que s'està transmetent de Catalunya

Els representants de l'Institut d'Empresa Familiar (IEF) s'han mostrat preocupats per les conseqüències econòmiques de la situació al Principat

Arran del XXII Congrés Nacional de l'Empresa Familiar, que està tenint lloc a Múrcia, els representants de l'IEF han demanat al rei, Felip VI, que faci el possible per recuperar la normalitat a Catalunya; advertint que és «molt perillós que es projecti en el temps la imatge d'inestabilitat i aldarulls de les dues darreres setmanes. El president de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), Francisco Riberas, ha llançat aquest missatge davant del monarca i de més de mig centenar de directius de companyies de tot l'Estat, entre elles, Mercadona, Acciona, grup Barceló, Bankinter, Antolín o Sener.

Riberes ha mostrat la seva solidaritat amb els catalans i les empreses que segueixen amb la seva tasca «malgrat la violència i les protestes d'aquests últims dies» i ha instat a «frenar aquesta escalada» perquè no danyi més a l'economia.

«Imprescindible» un govern estable

A més de referir-se a la «difícil» situació de Catalunya, el responsable de l'IEF ha incidit en  l'incert panorama estatal propiciat pel fet que Espanya porti diversos anys amb governs en funcions o inestables.

Amb la vista en les eleccions del 10 de novembre, el també president de la multinacional Gestamp ha considerat «imprescindible» que hi hagi un govern estable per a abordar «sense dilació» les mesures adequades per a fer front als efectes negatius que estan provocant fenòmens com la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina o el «Brexit».

Per la seva banda, la ministra d'Economia i Empresa en funcions, Nadia María Calviño ha compartit la necessitat que del 10-N surti un govern «fort i estable» que escometi les reformes estructurals necessàries amb «estabilitat pressupostària i sensibilitat social».

El 80% del teixit empresarial a l'Estat

En la inauguració, el rei ha posat en valor el paper de l'empresa familiar, per a la qual ha demanat el «major suport» amb la finalitat de «dinamitzar» el seu creixement i expandir el seu negoci en l'exterior  per a contribuir al fet que Espanya incrementi el seu pes en una Europa «forta i unida». «La sostenibilitat, l'estabilitat i la confiança basada en valors són les bases del funcionament de les empreses familiars, i són essencials també per al progrés econòmic i social de tota la societat», ha subratllat el monarca.

Les companyies familiars representen el 80 per cent del teixit empresarial a Espanya i generen entorn del 67 per cent de l'ocupació. En opinió de Felip VI, aquestes companyies exerceixen un paper decisiu en «la vertebració i la cohesió territorial» i són un referent de «valors, tradició i aposta per la competitivitat que és essencial donar suport».

També et pot interessar...